Logo Realitatea.md

Igor Gamrețchi, condamnat la doi ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis: Mă așteptam la o măsură nu atât de aspră (VIDEO)

03 August 2017, 09:13 // Actualitate

Fostul șef al Direcției Transport Chișinău, Igor Gamrețchi, a fost condamnat la doi ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, pentru că ar fi trucat licitaţia de selectare a companiei care urma să gestioneze parcările cu plată. Sentința a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. 

„Vom încerca prin toate metodele legale să atacăm această hotărâre. Mă așteptam la o măsură nu atât de aspră. O să încerc să-mi apăr drepturile până la final. A da declarații înseamnă a stabili un adevăr. Fiecare are poziția lui și va răspunde pentru ceea ce a făcut. Nu va duce cineva carul în spate pentru altcineva. Dacă dau eu declarații, cred că jumătate din colegii mei ar trebui să plece, și nu vor ieși așa curați”, a declarat Igor Gamrețchi în urma pronunțării sentinței.

Gamrețchi a făcut declarații la adresa celor care îl consideră vinovat, spunând că dacă va afi adus la „condiție” le va părea rău.

„A stabili adevărul nu înseamnă a scrie pe Facebook, dacă mă apuc de scris o să pară rău. Nu am încercat să ponegresc și să murdăresc pe nimeni niciodată, dar dacă o să mă aducă la condiție, atunci o să le pară rău”, a punctat Gamrețchi.

Acesta a subliniat că probabil va contesta hotărârea la Curtea de Apel.  

Realitatea.md amintește că Igor Gamrețchi a fost reținut, pe data de 25 aprilie, în dosarul parcărilor cu plată. Tot în această zi, au fost reținute încă șapte persoane, printre care viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, un fost consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri, Alexander Pinchevsky, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

Igor Gamrețchi a fost suspendat din funcție la începutul lunii iulie curent. În prezent, interimatul funcției de șef al Direcției transport Chișinău este asigurat de pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)