Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Igor Gamrețchi, condamnat la doi ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis: Mă așteptam la o măsură nu atât de aspră (VIDEO)

03 August 2017, 09:13 // Actualitate

Fostul șef al Direcției Transport Chișinău, Igor Gamrețchi, a fost condamnat la doi ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, pentru că ar fi trucat licitaţia de selectare a companiei care urma să gestioneze parcările cu plată. Sentința a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. 

„Vom încerca prin toate metodele legale să atacăm această hotărâre. Mă așteptam la o măsură nu atât de aspră. O să încerc să-mi apăr drepturile până la final. A da declarații înseamnă a stabili un adevăr. Fiecare are poziția lui și va răspunde pentru ceea ce a făcut. Nu va duce cineva carul în spate pentru altcineva. Dacă dau eu declarații, cred că jumătate din colegii mei ar trebui să plece, și nu vor ieși așa curați”, a declarat Igor Gamrețchi în urma pronunțării sentinței.

Gamrețchi a făcut declarații la adresa celor care îl consideră vinovat, spunând că dacă va afi adus la „condiție” le va părea rău.

„A stabili adevărul nu înseamnă a scrie pe Facebook, dacă mă apuc de scris o să pară rău. Nu am încercat să ponegresc și să murdăresc pe nimeni niciodată, dar dacă o să mă aducă la condiție, atunci o să le pară rău”, a punctat Gamrețchi.

Acesta a subliniat că probabil va contesta hotărârea la Curtea de Apel.  

Realitatea.md amintește că Igor Gamrețchi a fost reținut, pe data de 25 aprilie, în dosarul parcărilor cu plată. Tot în această zi, au fost reținute încă șapte persoane, printre care viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, un fost consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri, Alexander Pinchevsky, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

Igor Gamrețchi a fost suspendat din funcție la începutul lunii iulie curent. În prezent, interimatul funcției de șef al Direcției transport Chișinău este asigurat de pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

13 aug, 14:42 //

Foto: Adelina Coste; sursa: adevarul.ro O deputată s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani

13 aug, 10:45 //

Trei tineri din Băcioi, implicați într-un accident cumplit la Horești! Băieții sunt în stare gravă la spital, iar mașinile au fost făcute zob (FOTO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)