Logo Realitatea.md

Igor Gamrețki poate reveni la Direcția transport? Instanța supremă i-a permis să ocupe funcții publice

31 Ianuarie 2018, 13:58 // Societate

Igor Gamrețki, fostul director al Direcției generale transport și căi de comunicații din Chișinău, poate să candideze din nou la această funcție. Potrivit Ziarului de Gardă, printr-o decizie de ieri, Curtea Supremă de Justiție i-a permis acestuia să ocupe funcții publice, lucru care i s-a interzis inițial, când a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Recent, Primăria capitalei a anunțat concursuri publice de angajare pentru mai multe funcții de șefi de direcții, printre care și Direcția transport, condusă anterior de Gamrețki. 

Potrivit sursei citate, care face referire la declarațiile șefului Direcției relații publice a Primăriei, Vadim Brînzaniuc, fostul șef de la Transport nu și-a depus deocamdată dosarul în concurs. 

La rândul său, Igor Gamrețki nu a răspuns la telefon pentru a ne spune dacă are ori nu intenția de a reveni la conducerea Direcției transport. 

Amintim că, Igor Gamrețki a fost condamnat în unul dintre dosarele în care e cercetat și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă și anume cel cu privire la proiectul parcărilor cu plată.

Gamrețki a fost suspendat din funcția de șef al Direcției transport vara trecută, printr-o dispoziție a lui Chirtoacă, pe care fostul funcționar o consideră un abuz la adresa sa. 

De atunci, interimatul funcției de șef al Direcției transport a fost asigurat de Oleg Poiată, demis la rândul său de actualul primar interimar Silvia Radu. Acum, șef interimar al Direcției este Vitalie Butucel. 

Vezi și:

Gamrețchi a cerut milioane de euro de la firma ce urma să amenajeze parcările cu plată în Chișinău. Mărturii din dosar!

După ce a plecat de la șefia Direcției transport, Igor Gamrețchi s-a apucat de studii! În ce domeniu vrea să obțină licență și unde lucrează acum

Fostul șef de la Direcția transport Chișinău Igor Gamrețchi, acuzat că-și costruiește o casă de lux din bani cu proveniență dubioasă (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile