Logo Realitatea.md

Imagini noi cu băieţelul devenit simbol al tragediei umanitare din Siria! Cum arată după un an de la atacul din Alep (FOTO)

07 Iunie 2017, 22:20 // În lume

Anul trecut, un băieţel de 5 ani, prăfuit şi plin de sânge, a devenit simbolul tragediei umanitare din Siria, după ce a fost fotografiat la doar câteva minute de când a scăpat cu viaţă în urma unui raid aerian. Astăzi, noi imagini cu micuţul Omran au fost date publicităţii, iar copilul arată bine şi este sănătos, informează Mediafax.ro.

După aproape un an de la publicarea imaginilor cu băiatul rănit din oraşul Alep, au apărut imagini noi cu Omran Daqneesh. Duminică, acesta a fost fotografiat în noua sa casă din oraş, care este acum sub controlul deplin al guvernului.

În interviurile date jurnaliştilor pro-guvernamentali, tatăl lui Omran s-a plâns că imaginea cu băiatul său a fost folosită drept "propagandă".

Mohammed Daqneesh a declarat unui reporter de la televiziunea Al-Alam din Iran că opoziţia siriană şi presa internaţională au vrut să-l folosească pe Omran pentru a-l ataca pe preşedintele Bashar al-Assad.

"Au vrut să promoveze vărsarea de sânge şi să-şi publice fotografiile", a adăugat el.

Daqneesh a declarat că se afla în casă împreună cu fiul său de cinci ani atunci când au fost loviţi pe 17 august şi a adăugat că Omran a suferit doar răni minore şi că sângele de pe fiul său era picurat de pe una din rănile sale.

Fotografia cu Omran Daqneesh, un băieţel sirian în vârstă de doar cinci ani, plin de sânge şi de praf, care priveşte fix, confuz şi fără de speranţă, a devenit în scurt timp simbolul tragediei umanitare din Siria. Băieţelul a fost fotografiat la doar câteva minute după ce a scăpat cu viaţă în urma unui raid aerian care a distrus apartamentul în care locuia cu familia sa în cartierul Qaterji al oraşului sirian Alep.

"De obicei sunt leşinaţi sau plâng. Însă Omran stătea acolo, lipsit de glas, cu privirea goală, era ca şi cum nu pricepea foarte bine ceea ce tocmai se întâmplase," a spus bărbatul care l-a fotografiat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile