Logo Realitatea.md

IMPORTANT! Programările de urgență pentru proba teoretică și practică la examenul auto se vor face doar online

19 Aprilie 2018, 17:06 // Economie

Programările la urgență pentru probele teoretică și practică la examenul pentru obținerea permisului de conducere în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto mun. Chișinău se fac, începând de astăzi, exclusiv online. Decizia a fost aprobată prin ordin a conducerii Agenției Servicii Publice.

Candidații pot beneficia de Serviciul „Programarea urgentă la examenul de obţinere a permisului de conducere” accesând pagina web www.programari.registru.md sau prin intermediul paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md. Perioada maximă de programare urgentă la examen în cadrul Secţiei calificare a conducătorilor auto Chişinău nu poate depăşi trei zile de examen la categoria (proba) solicitată, în ordine consecutivă, conform graficului de examen aprobat, începând cu ziua ulterioară adresării on-line. Costul serviciului este de 300 de lei.

Precizăm că la proba practică sunt admise doar persoanele care au susținut cu succes examenul teoretic. Cei care au obținut calificativul “respins” pot susține un nou examen numai după o perioadă de cel puțin cinci zile calendaristice, pentru proba teoretică, și zece zile calendaristice pentru proba practică. Din 13 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier, rezultatul admis la proba teoretică este valabil timp de un an.

Potrivit directorului ASP, Sergiu Railean: „Odată cu implementarea Serviciului „Programarea urgentă la examenul de obţinere a permisului de conducere” se reduce la maxim implicarea factorului uman în procesul de examinare a viitorilor șoferi”.

Atenționăm că Serviciul gratuit „Programare prealabilă la examenul de obţinere a permisului de conducere” rămâne în vigoare și poate fi solicitat prin telefon, online sau direct la subdiviziunea teritorială.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7527 -0.2595%
USD USD 17.6166 -0.2062%
RUB RUB 0.2797 -0.5688%
RON RON 4.1748 -0.2199%
UAH UAH 0.6762 -0.7340%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile