Logo Realitatea.md

Important pentru utilizatorii Facebook! Se vor confrunta cu noi opțiuni... enervante

12 Iulie 2017, 09:48 // Tech

În următoarele săptămâni, ai putea avea ocazia să vezi reclame în Messenger în cadrul unui test efectuat de către Facebook. Anunțul a fost făcut de Stan Chudnovsky, cel care se ocupă de platforma de mesagerie. Acesta a discutat cu CEO-ul de la VentureBeat în cadrul evenimentului MB 2017, din San Francisco. 

Foto: TechCrunch

Testarea reclamelor din Messenger a început încă din ianuarie, primii ”cobai” fiind utilizatorii din Australia și din Tailanda. Având aproximativ 1,2 miliarde de utilizatori lunari, Messenger are una dintre cele mai mari audiențe de pe planetă. În timp ce alte aplicații mari de chat s-au concentrat pe alte aspecte, Chudnovsky, spune că mișcarea actuală aduce Messenger mai aproape de modelul de business imaginat, cel de advertising, scrie Playtech.

”Advertisingul nu este totul, dar este în mod clar modul în care vom câștiga venituri. În ceea ce privește viitorul, sunt și alte modele de business pe care le explorăm, dar toate se bazează pe reclame”, spune Chudovsky, citat de venturebeat.com. Reclamele din Messenger includ mesaje sponsorizate, dar și reclame în News Feed care te redirecționează către un chat în aplicație. Mesajele sponsorizate pot fi trimise doare către utilizatorii care au avut deja o conversație cu o anumită companie.

Testele din Tailanda și din Australia au trimis reclame către aproape toți utilizatorii. Restul lumii trebuie să se pregătească de a vedea astfel de elemente până la sfârșitul anului. Chudnovsky spune că timpul este variabil, deoarece contează cât de bine răspund utilizatorii la reclame.

Rămâne de văzut cât succes vor avea reclamele, dar și cât de intruzive vor fi acestea în cadrul aplicației de Messenger.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile