Logo Realitatea.md

În loc de opt muncitori, se va implica doar unul! Cum arată tehnica specială de colectare a frunzelor din Chișinău (FOTO)

29 Octombrie 2018, 14:49 // Societate

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat la prezentarea unui lot de tehnică specializată pentru colectarea frunzelor de pe trotuarele străzilor principale și din zonele rezidențiale.

Lotul de tehnică este produs în Cehia și include 5 aspiratoare de frunze, dotate cu remorcă. Autospecialele au capacitatea de aspirare de 8 metri cubi de deșeuri vegetale pe oră și vor fi repartizate întreprinderilor municipale pentru servicii locative din cele cinci sectoare ale capitalei.

Ruslan Codreanu a spus că noua achiziție de tehnică va eficientiza procesul de salubrizare în oraș: „Trecem de la mături la aspiratoare, adică de la lucrul manual la cel mecanizat. Trebuie achiziționate mai multe asemenea autospeciale, în contextul în care municipalitatea are în gestiune o suprafață de circa 55 mii metri pătrați de zone verzi, care necesită salubrizate”.

La rândul său, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a precizat că, anterior, încărcarea unei remorci cu frunze necesita implicarea a circa 8 muncitori, iar în prezent acest proces poate fi realizat în circa 40 minute, doar de un singur angajat. Utilajele sunt ușor manevrabile, astfel că pot fi folosite atât în parcuri, cât și pe străzi, pentru colectarea frunzișului.

Punerea în funcțiune a utilajelor va avea loc până la sfârșitul săptămânii curente. Tehnica achiziționată de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare costă 3,8 milioane lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018.

CITEȘTE ȘI:

Au fost procurate aspiratoare pentru colectarea frunzelor. Codreanu: „Vreau în 3 zile să fie evacuate din oraș”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5436 -0.5364%
USD USD 17.2410 0.1301%
RUB RUB 0.2597 0.1929%
RON RON 4.1946 -0.7219%
UAH UAH 0.6187 -0.3062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile