Logo Realitatea.md

În raionul Nisporeni va fi construit un Centru sportiv regional! Vor fi investiți circa 80 milioane de lei

05 Octombrie 2017, 15:52 // Economie

La Nisporeni, astăzi, au început lucrările de construcție a unui Centru sportiv regional. Lucrările vor derula în cadrul unui proiect de dezvoltare regională finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Foto: mdrc.gov.md

La ceremonia de lansare a proiectului a participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca care a felicitat autoritățile locale pentru inițiativă și a dat asigurări că proiectul va fi o istorie de succes.

”Costul total al proiectului constituie circa 80 mln de lei. Din acești bani va fi construită o tribună cu o capacitate de 6000 locuri, va fi amenajat terenul de fotbal, va fi construită o parcare, iar Centrul sportiv va fi dotat cu echipament așa încît să creăm condiții optime pentru antrenamente și competiții sportive naționale și internaționale”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca în cadrul evenimentului de inaugurare a lucrărilor. De asemenea, ministrul a subliniat că este un proiect ce va dezvolta potențialul turistic în regiune și va îmbunătăți condițiile de trai ale localnicilor. 

Totodată, ministrul Vasile Bîtca a comunicat că lucrările prevăd crearea condițiilor optime pentru vizitarea obiectelor  majore pe traseele turistice de masă, inclusiv  impulsionarea și crearea condițiilor pentru dezvoltarea sportului de performanță.

La eveniment a participat și Viorel Jardan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) care a precizat ce lucrări vor fi efectuate în acest an și când va fi finalizat proiectul.

”Până la sfârșitul anului vor fi reconstruite tribunele existente, vor fi construite tribune noi și va fi instalat grupul sanitar. Durata proiectului este de 36 de luni”, a precizat directorul ADR Centru în cadrul discuțiilor cu oficialii prezenți la eveniment.

Reprezentanții autorităților publice locale susțin că realizarea eficientă a proiectului va crește numărul de turiști în regiune și va spori dezvoltarea social-economică.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5039 0.3539%
USD USD 17.3387 -0.1974%
RUB RUB 0.3011 -0.5943%
RON RON 4.4644 0.0829%
UAH UAH 0.6544 -0.2135%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile