Logo Realitatea.md

În următoarele 2 săptămâni în municipiul Chișinău vor fi curățate și amenajate fântânile și izvoarele

22 Mai 2018, 15:33 // Societate

În următoarele două săptămâni, fântânile și izvoarele de pe teritoriul municipiului Chișinău vor fi reparate și amenajate. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Foto simbol

Astfel, în perioada 25 mai – 8 iunie 2018, în capitală se va desfășura Săptămâna apei curate ”Apa – izvorul vieții”. În perioada de referință, autoritățile administrației publice locale din Chișinău vor realiza un șir de acțiuni privind ameliorarea stării surselor și îmbunătățirea calității apei potabile: inventarierea, amenajarea, curățarea și dezinfectarea fântânilor și izvoarelor.

Primăriile orașelor, comunelor și satelor din componența municipiului, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din Chișinău vor organiza controale de laborator a calității apei din fântâni și izvoare și în dependență de rezultate, vor lua atitudine vizavi de îmbunătățirea acestor indicatori sau vor interzice utilizarea apei din sursele respective. De asemenea, vor fi organizate activități de sensibilizare a populației vizavi de sursele de apă potabilă.

Fântânile și izvoarele de uz comun, precum și fântânile arteziene din parcuri și alte spații publice vor fi reparate și amenajate. De asemenea, vor fi desemnați responsabili de fiecare sursă publică de apă, din partea administrației publice locale, a agenților economici sau persoanelor fizice. 

De rând cu reprezentanții autorităților administrației publice locale, la acțiunile de salubrizare, amenajare și curățare a surselor de apă potabilă vor fi antrenați și agenții economici, organizațiile obștești, precum și elevii de la școlile din municipiu. 

La fiecare fântână sau izvor vor fi amplasate panouri informative despre calitatea apei potabile de la sursa respectivă, ifnrmează reprezentanții Primăriei Chișinău 

Totodată, în proiectul bugetului municipal pentru anul 2019, se prevede alocarea de surse financiare pentru compartimentul ”Fântâni publice”. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile