Logo Realitatea.md

Înarmați cu echipamente speciale, sute de oameni au ieșit să susțină campania de curățenie „Hai, Moldova!” (Foto/Video)

24 Septembrie 2016, 15:52 // Societate

Zeci de localități din R. Moldova și sute de voluntari din municipiul Chișinău s-au mobilizat astăzi și făcut curățenie generală în cadrul campaniei „Hai Moldova”. Proiectul se desfășoară pe ambele maluri ale Prutului - în România deja al șaptelea an consecutiv, iar în R. Moldova se află la a treia ediție. Organizatorii și-au propus să sensibilizeze populația cu privire la colectarea și gestionarea corectă a deșeurilor, precum și să mobilizeze cetățenii la o acțiune practică. 

Embed:

Victoria Ursachi, unul dintre coordonatorii proiectului „Hai, Moldova!", a declarat pentru Moldpres că pentru evacuarea deșeurilor colectate au fost pregătiți 15 mii de saci.

„Doar în Parcul „Valea Morilor” şi la Muzeul Satului au ieşit la Ziua Curăţeniei aproximativ cîte 400 de oameni. Ne bucurăm că acţiunea organizată a avut un ecou în rîndurile locuitorilor municipiului Chişinău, care au înţeles că este spre binele tuturor să avem un oraş curat”, a constatat Victoria Ursachi.

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a declarat că această acțiune se dorește a fi o conștientizare și o reamintire a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment în sine. 

Potrivit oficialului, în Chişinău există zone ce reprezintă veritabile focare de mizerie, şi asta - pentru că unii locuitori ai capitalei şi-au făcut prostul obicei de a se debarasa de gunoiul menajer din gospodărie direct la colţul străzii sau în scara blocului.

„Este necesar ca în fiecare localitate să avem cîte 10 persoane care să explice oamenilor și să-i îndrumeze pentru a participa la asemenea acțiuni. Recent, Parlamentul a adoptat un proiect de lege prin care autoritățile locale, în persoanele primarului și a viceprimarului, au devenit agenți ai schimbării în localități. Aceștia vor avea responsabilitatea de a înștiința și, ulterior, de a amenda cetățenii care vor depozita gunoiul în locuri interzise”, a menționat ministrul.

Foto: Facebook.com/Эйприл Эйр

Foto: Facebook.com/AO Viitorul Durabil

Foto: Facebook.com/Partidul Liberal

Foto: Facebook.com/AGEPI

Foto: Facebook.com/Agenția "Apele Moldovei"

Video: Facebook.com/Agenția ”Apele Moldovei”

Video: Facebook.com/Valeriu Munteanu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0693 -0.2282%
USD USD 18.3389 0.9246%
RUB RUB 0.2328 2.3297%
RON RON 4.1569 -0.2136%
UAH UAH 0.6624 2.3328%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile