Logo Realitatea.md

Încă o alertă cu bombă a avut loc azi la Chișinău. În ambele cazuri au fost pornite procese penale (FOTO)

27 Martie 2016, 17:35 // Actualitate

Astăzi la Chișinău au avut loc două alerte cu bombă, nu una. Potrivit poliției, pe lângă alerta cu privire la instalarea unui dispozitiv explozibil în interiorul Palatului Național „Nicolae Sulac” din dimineața acestei zile, în jurul orei 12.30, o perosoană necunoscută a comunicat că „Gara Feroviară este minată”. În urma verificărilor, ambele alerte s-au dovedit a fi false.

foto: igp.gov.md

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General de Poliție, la orele 10:02 o persoană necunoscută de gen masculin a alertat poliția printr-un apel telefonic, comunicând că în sediul Palatului National „Nicolae Sulac” din capitală este instalat un dispozitiv explozibil.

„Imediat, la fața locului au intervenit toate serviciile specializate ale Inspectoratului General al Poliției: Secția Tehnico-Explozibilă, Centrul Chinologic cu cîinii detectori, angajați ai INP care au asigurat securitatea zonei, polițiștii de la Fulger cât și cei de la serviciul situații excepționale. Urmare a verificărilor efectuate, polițiștii n-au depistat obiecte suspecte sau explozibile”, se menționează în comunicat.

La scurt timp după aceasta, la ora 12:30, Serviciul specializat 902, a fost sesizat printr-un alt apel telefonic, efectuat de către o persoană necunoscută de gen masculin, care a comunicat că „Gara Feroviara” din capitală este minată. În urma verificărilor, serviciile specializate ca și în primul caz nu au depistat obiecte suspecte sau explozibile.

Întâmplător sau nu, dar ambele clădiri, vizate în alertele cu bombă au avut legătură cu evenimentele organizate în capitală de organizațiile unioniste. Astfel, apelul privind instalarea dispozitivului explozibil în interiorul Palatului Național „Nicolae Sulac” a avut loc în meomentul în care, în sala principală a clădirii avea loc Congresul de constituire a Sfatului Țării 2, un eveniment unionist cu prilejul celor 98 de ani de la unirea din 1918. Totodată, unioniștii au organizat și un marș de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” până în scuarul din fața Gării Feroviare.

În ambele cazuri oamenii legii au deschis procese penale, în vederea identificării făptașilor alertelor cu bombă.

Vedeți și:

Alertă cu BOMBĂ la Palatul Național unde are loc un congres unionist. Organizatorii refuză să evacueze sala (FOTO)

Gheorghe Cavcaliuc: Alerta cu bombă este falsă. Autorul a fost localizat

Foto: igp.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile