Logo Realitatea.md

Încă un județ din România a semnat declarația de unire simbolică a celor două state (FOTO)

01 Aprilie 2018, 07:25 // Actualitate

Consiliul Județean din Galați a semnat declarația de unire simbolică a României cu Republica Moldova.

„Facem această declaraţie simbolică de unire acum, ca reperaţie morală pentru suferinţele îndurate de înaintaşii noştri, smulşi împotriva voinţei lor de la trupul patriei istorice şi o aşezăm ca piatră de temelie a viitorului copiilor noştri. Vrem să ne unim cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi, pentru ca fiii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor demn, în libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile ultimelor opt decenii nu le-au avut. Dacă declarația de unire de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină, când nu va mai fi graniță pe Prut și toți românii vor trăi uniți între granițele României, zidite de înaintașii noștri, consfințite prin actul Unirii de la 1918”, se menţionează în textul documentului semnat de consilierii judeţeni din Galaţi.

„Sper ca într-un viitor, poate nu îndepărtat, împreună cu fraţii noştri de peste Prut să fim în marea familie europeană”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, care a vorbit totodată şi despre dezvoltarea relaţiilor economice cu românii de peste Prut, scrie infoprut.ro.

Tot în şedinţa de vineri, consilierii judeţeni au votat două înţelegeri de cooperare cu Raioanele Cahul şi Hînceşti din Republica Moldova, în vederea accesării de fonduri transfrontaliere pentru investiţii în domenii precum sănătate şi cultură.

Realitatea.md remarcă faptul că tot mai multe municipii, județe și localități din România semnează în ultima perioadă declarația de unire. De menționat că până în prezent, în Republica Moldova, declarația de unire a fost semnată de peste 120 de localități.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.0000%
USD USD 17.4546 0.0000%
RUB RUB 0.2368 0.0000%
RON RON 4.3784 0.0000%
UAH UAH 0.6257 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile