Logo Realitatea.md

Începe atacul japonez: Toyota anunță oficial o ofensivă agresivă în zona electrică și a mașinilor autonome

16 Iunie 2017, 11:40 // Auto

Într-o lume auto care și-a declarat în mai multe rânduri în ultimii ani intenția de a vira spre zona electrificării pe de o parte și spre cea a mașinilor autonome pe de altă parte, Toyota a avut o politică mai degrabă conservatoare, mizând pe hibrizii clasici - zonă în care japonezii au fost pionieri - și pe pași lenți înspre automatizarea modelelor din gamă. Această strategie se va schimba însă în următorii ani, când Toyota pregătește un asalt ceva mai apăsat asupra noilor valuri din industrie.

Foto: PlayTech

Informația a fost confirmată de însuși CEO-ul companiei japoneze, Akio Toyoda, care a anunțat la întâlnirea anuală a acționarilor companiei că Toyota va aborda o strategie mult mai agresivă în zona tehnologiilor noi, scrie Automarket.

„Industria auto trece prin schimbări majore, iar probleme și idei pe care noi le-am fi putut crede că aparțin viitorului îndepărtat ne-ar putea afecta chiar mâine. Din acest motiv trebuie să începem o ofensivă în timp ce vom avea grijă să păstrăm neatinse zonele în care suntem puternici”, a declarat Toyoda.

Conform oficialului nipon, cei 9.1 miliarde de dolari investiți anual în zona de cercetare și dezvoltare vor fi suplimentați, iar Toyota va avea în vedere chiar și achiziția unor companii din domeniile în care constructorul asiatic își dorește să accelereze prezența.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1711 0.0997%
USD USD 16.5181 0.2476%
RUB RUB 0.2681 1.0554%
RON RON 4.3347 0.1942%
UAH UAH 0.6287 -0.3329%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile