Logo Realitatea.md

Începe „Moldova Fashion Days”, cel mai grandios show de modă din Moldova

21 Septembrie 2017, 17:41 // Life

Cea de-a 12-a ediție a „Moldova Fashion Days” te inspiră cu cele mai noi colecții de haine, încălțăminte și accesorii pentru sezonul toamnă-iarnă. Evenimentul reunește 44 de branduri din „DIN INIMĂ” și va avea loc între 23-24 septembrie 2017 în showroom-ul Renault – Dacia din Capitală. „Moldova Fashion Days” este organizat bianual de Asociația Patronală a Industriei Ușoare din Moldova (APIUS), cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, implementat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, prin Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).

Foto simbol

Marina Lăpușnean, directorul executiv al Asociaţiei Patronale din Industria Uşoară (APIUS):  „În ultimii ani, în industria ușoară din Moldova s-au produs mai multe schimbări pozitive, iar evenimente precum „Moldova Fashion Days” oferă o șansă designerilor să comunice cu consumatorii săi și să-și expună abiltitățile creative, astfel stimulând vânzările pe piața internă și, prin urmare, contribuind la dezvoltarea domeniului. Ne bucurăm că pe an ce trece apar tot mai mulți designeri noi care își vor aduce aportul la la creșterea competitivității industriei ușoare.”

Ediția din acest an vine cu o noutate: prezentările de modă vor fi împărțite în două acte, iar pe parcursul pauzei de socializare dintre defilări, cei  prezenți la eveniment vor putea să discute cu designerii. Acest element aduce „Moldova Fashion Days” mai aproape de evenimentele de profil din întreaga lume, care, totodată se desfășoară și după principiul „See now, buy now” („Acum vezi, acum cumperi”), ceea ce permite consumatorilor să cumpere un produs imediat după prezentare.

Pe parcursul celor două zile, 60 de modele profesioniste vor prezenta creațiile brandurilor DININIMĂ, iar tonul sezonului de toamă-iarnă va fi dat de culorile glaciale, materialele din catifea, liniile și formele geometrice și imprimeurile florale, care rămân actuale și în următoarea perioadă.

În acest sezon își vor marca debutul la „Moldova Fashion Days” mai mulți designeri, printre care se numără finaliștii programului Fashion Acceleration Program, desfășurat de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, doirezidenți ZIPhouse și trei studenți de la Universitatea Tehnică din Moldova. Printre participanții debutanți sunt Valentina Budu, Nadejda Troianovscaia, Yulia Efros, Olga Cojocari, Silvia  Jalbă, Lilia Ciaicovschi și Topcoat.

Totodată, 38 de branduri autohtone cunoscute pe piață își vor prezenta colecțiile: Vivi Art Boutique, Zorile, Nino, Tricon, My Revival, Ionel, Vistline, Portavita, Irina Calancea, Move, Annette, Alina Bradu, Mallena, Julie Anne, Hatea Gri, Ariadna, Divero, Berrezzo, Lia Fia, Creme Brulee, Intercentre lux, Premiera Dona, Vasconi, Vitalie Burlacu, Ponti, Georgette, Loconic, Etnika, Julia Allert, O’Blanc Memories, Storojuc Liudmila, EHO RTV, Sophie, O’Blanc și Valentina Vidrașcu. 

„Moldova Fashion Days”face parte din campania „DININIMA” al cărui scop este să promoveze brandurile locale și să motiveze consumatorii să cumpere produsele realizate pe piața internă. În prezent, peste 60 de branduri se regăsesc sub umbrela „DININIMĂ”, iar produsele lor sunt disponibile în trei magazine specializate. 

De la prima sa ediție din anul 2012 și până în prezent „Moldova Fashion Days” a oferit 11 show-uri de modă, în care au fost prezentate peste 330 de colecții noi.

CITEȘTE ȘI: 

Cine sunt designerii care vor cuceri podiumul de la Moldova Fashion Days FW’17 în cea de-a doua zi

Moldova Fashion Days trece în revistă fruntașii industriei textile locale. Designerii care-și vor prezenta colecțiile în prima zi

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)