Logo Realitatea.md

INFORMAȚIE de ultimă oră! Ofițerii CNA și procurorii au descins la domiciliul lui Vlad Filat

15 Octombrie 2015, 20:12 // Societate

Ofițerii CNA, în comun cu procurorii anticorupție, desfășoară în aceste clipe percheziții la domiciliul lui Vlad Filat. De asemenea, aceștia au descins și la sediul PLDM. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi. 

Menționăm că fostul premier Vlad Filat a fost reținut de CNA pe un termen de 72 de ore. Acesta este bănuit de corupere pasivă și trafic de influență. 

Liderul PLDM, Vlad Filat, a părăsit astăzi Parlamentul, fiind însoțit de doi ofițeri CNA. Aceștia au plecat cu două mașini cu numere de înmatriculare civile.

La ședința Parlamentului, 79 de deputați, prezenți în sala de ședințe a Parlamentului, au votat retragerea imunității parlamentare a președintelui PLDM, Vlad Filat. 

Realitatea.md amintește că procurorul general, Corneliu Gurin, a venit astăzi la ședința Parlamentului cu solicitarea de a ridica imunitatea liderului PLDM, Vlad Filat și a face posibilă atragerea la răspundere a acestuia. Potrivit lui Gurin, în perioada 2010-2013, Filat, exercitând funcția de prim-ministru, a extorcat și a primit de la directorul SRL ”Dufremol”, Ilan Shor, mijloace financiare, bunuri și servicii în sumă de 60 milioane de dolari, iar în intervalul 2013-2014, susținând că are influență asupra persoanelor publice a pretins și primit de la Ilan Shor bani, servicii și alte bunuri și avantaje în sumă de peste 190 de milioane de dolari SUA.

De asemenea, Vlad Filat ar fi asigurat numirea lui Ilan Shor în funcția de președinte al Consiliului de administrație a Băncii de Economii.

La rândul său, Vlad Filat a declarat că era pregătit pentru un asemenea scenariu, care ar fi pus la cale de vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. La fel, acesta a îndemnat reprezentanții Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului să susțină ridicarea imunității sale ca să nu se creadă că încearcă să se eschiveze de la responsabilitate. „În calitate de cetățean, eu voi contribui la anchetă pentru a-mi demonstra nevinovăția”, a mai spus Filat.

Președintele PLDM, Vlad Filat, a rămas fără imunitatea parlamentară și ar putea fi judecat pentru implicarea în frauda bancară și cauzarea unui prejudiciu estimat la sute de milioane de dolari.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.2636%
USD USD 17.2814 0.2634%
RUB RUB 0.2358 1.3758%
RON RON 4.3095 0.2349%
UAH UAH 0.6162 0.2440%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile