Logo Realitatea.md

Informații noi: Cutiile negre ale aeronavei prăbușite în Coasta de Fildeș vor fi expediate la Kiev pentru descifrare

13 Noiembrie 2017, 14:56 // Actualitate

Cutiile negre ale aeronavei AN 26-100, preluate în urma accidentului aeronautic din 14 octombrie 2017, vor fi expediate de către autoritățile din Coasta de Fildeș săptămâna aceasta la Kiev pentru descifrare. Decizia a fost luată în urma vizitei la fața locului a grupului de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, desemnați pentru a participa la investigarea cauzelor producerii accidentului.

Foto: 20minutes.fr

Grupul de experți a evaluat, în cadrul vizitei, epava aeronavei, înregistrarea convorbirii cu dispeceratului, echipamentul etc. Astfel, s-a constatat că, reieșind din tipul de echipament instalat la bordul aeronavei, în prezent, Uzina Antonov din Kiev deține aparatajul necesar pentru descifrarea datelor, care va fi gata în circa patru 4 săptămâni.  

În baza descifrărilor de pe cutiile negre ale aeronavei, dar și a datelor acumulate până în prezent în urma investigațiilor la fața locului, autoritățile din Coasta de Fildeș vor elabora un raport preliminar pe accident. La  definitivarea raportului vor participa cu asistență și experții Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la fața locului.

Respectiv, după prezentarea raportului preliminar pe accident, AAC al Republicii Moldova va elabora un set de recomandări pentru companiile care exploatează astfel de aeronave. 

Realitatea.md amintește că un avion s-a prăbușit, în luna octombrie, la aproape 500 de metri de pista aeroportului din Abidjan, capitala Coastei de Fildeş, înainte de a ateriza. În aparatul de zbor de tip cargo erau 10 persoane, dintre care şase moldoveni şi patru francezi. Dintre aceștia, patru moldoveni au murit, alți doi fiind răniți. 

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL: Avionul avea la bord șase moldoveni și s-a prăbușit în Coasta de Fildeș în urma unei tentative eșuate de a ateriza. Detalii despre companie

Compania avionul căreia s-a prăbușit în Coasta de Fildeș, având șase moldoveni la bord, a venit cu informațiile sale

Premierul Pavel Filip a convocat de urgență o ședință, în urma accidentului aviatic: Exprim condoleanțe familiilor victimelor

Cine sunt cei patru moldoveni decedați în tragedia aviatică din Coasta de Fildeș (FOTO)

Membrii echipajului aeronavei, care s-a prăbușit în Coasta de Fildeș, au fost petrecuți pe ultimul drum (GALERIE FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile