Logo Realitatea.md

Îngrijorător pentru copii: Zeci de aplicații cu reclame erotice au ajuns în Google Play

15 Ianuarie 2018, 10:19 // Tech

În acest weekend, s-a confirmat din nou faptul că cei de la Google au problemă cu monitorizarea aplicațiilor care ajung în Google Play. Majoritatea dezvoltatorilor de aplicații pentru Android și iOS pot obține bani din reclame. Google și Apple facilitează acel proces prin realizarea unor module cu reclame pe care să le folosești in-app. Se pare că, cel puțin când vine vorba de jocuri și programe ajunse în Google Play, mai mulți dezvoltatori au reușit să înșele sistemul.

Foto simbol: The Financial Express

Într-un raport publicat în urmă cu câteva zile de către Checkpoint, se atrage atenția asupra câtorva zeci de aplicații din magazinul virtual al gigantului din Mountain View. La o analiză mai atentă, s-a ajuns la concluzia că foarte multe programe și jocuri, destinate în principal copiilor, au incorporat reclame malițioase sau linkuri către site-uri cu conținut pornografic. În practică, a fost vorba de un malware intitulat Adult Swine, notează Playtech.

În contextul în care vorbim de aplicații dintr-o sursă oficială, vestea este una cât se poate de îngrijorătoare. Mai mulți adulți s-au arătat ofensați de conținutul inclus în acele reclame, dar problema mai gravă a ținut de copii. Minorii nu ar trebui expuși niciodată la un asemenea tip de conținut.

Interesant este faptul că, deși unele reclame proveneau de la furnizori oficiali de reclame erotice, malware-ul Adult Swine integra reclamele în aplicații fără acordul furnizorilor. Alte reclame servite în același fel redirecționau utilizatorii către site-uri prin care erau notificații că au terminalele infectate. Soluția oferită implica instalarea unui progrămel ce era promovat ca antivirus, deși scopul său final nu era foarte clar.

Înainte că raportul celor de la Checkpoint să fie publicat online, informațiile au fost înaintate către Google. Din acel moment, nu a durat mult până când toate aplicațiile încărcate de aplicații malițioase au fost șterse, iar conturile dezvoltatorilor de programe din spate au fost dezactivate. Listă măsurilor luate de Google în acest caz au fost detaliate într-o postare pe blogul companiei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)