Logo Realitatea.md

Inițiativa bugetului civil pentru Chișinău: Proiectele beneficiare ar putea fi votate online sau prin SMS, cu donație (VIDEO)

18 Ianuarie 2017, 13:03 // Societate

Proiectele beneficiare de finanțare prin intermediul bugetului civil din municipiul Chișinău ar putea fi votate online sau prin SMS. Persoanele care vor alege să voteze prin SMS, ar putea avea posibilitatea să facă și o donație în contul proiectului, de 24 de lei. Propunerile au fost înaintate azi, în cadrul discuțiilor publice despre la Regulamentul cu privire la bugetarea participativă în Chișinău.

Foto simbol

În cadrul discuțiilor de azi, organizate la Primăria Chișinău, s-a vorbit și despre posibilitatea creării unei platforme online care să ofere posibilitatea locuitorilor orașului să-și exprime votul pentru proiectele propuse. 

De asemenea, s-a propus ca în cadrul Direcției relații publice să fie angajată o persoană specială care să se ocupe nemijlocit de implementarea proiectului, informarea locuitorilor capitalei, promovarea inițiativei ș.a.

O altă propunere din partea participanților la discuțiile publice a fost ca în Regulament  să fie stipulate domeniile și criteriile de eligibilitate ale proiectelor propuse de către societate, iar în fiecare an, CMC să stabilească domeniul pentru care e destinat fondul de bugetare participativă. 

Consilierul municipal Veaceslav Bulat a propus ca în Regulament să se stipuleze că sunt eligibile proiectele propuse de minim 50 de persoane. Totodată, proiectele vor putea fi înaintate atât de ONG-uri cât și de persoane fizice. 

Până la data de 1 februarie, consilierii municipali urmează să pregătească proiectele de decizie privind bugetul civil în Chișinău și Regulamentul de implementare a inițiativei.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile