Logo Realitatea.md

Inspectoratul Ecologic de Stat, întrunit în prima ședință de planificare din 2018

09 Februarie 2018, 23:10 // Actualitate

Inspectorii de mediu și șefii subdiviziunilor ecologice teritoriale subordonate Inspectoratului Ecologic de Stat s-au reunit în cadrul primei ședințe anuale pentru a evalua activitatea Inspectoratului pentru anul 2017, a identifica provocările din activitate și a stabili problemele, sarcinile pentru anul curent.

„Protecția mediului este unul dintre domeniile pe care ne concentrăm acum, poate mai mult decât oricând. Pentru a îndeplini obiectivele avem nevoie de oameni capabili care să conducă și să activeze în instituții performante. Cunosc provocările pe care le întâmpinați, în activitatea de zi cu zi, și astăzi, propun să discutăm despre cum le putem depăși”, a susținut ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici.

În cadrul discuțiilor, a fost prezentat raportul activității de combatere a contravențiilor de mediu în teritoriu şi ajustarea noii structuri instituționale a Inspectoratului.

Şeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, Vadim Stîngaciu, a menţionat că Inspectoratul a asigurat efectiv în acest an acumulările mijloacelor financiare la fondul ecologic de susținere și a promovat programe naționale în domeniul  protecției mediului.

„Din contul amenzilor aplicate pentru încălcarea legislației de mediu au fost acumulate mijloace în sumă de cca 7 mln. lei, iar de la repararea  prejudiciului cauzat mediului cca 30 mln. lei. Aspectul financiar este un criteriu necesar de evaluare și apreciere a eficienței activității IES, așa cum în baza lui am planificat Programe și Planuri de acțiuni ecologice în teritoriu”, a menţionat  Şeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, Vadim Stîngaciu.

Printre responsabilitățile principale ale IES vizează expertiza ecologică de Stat a obiectelor și activităților economice preconizate, autorizarea emisiilor în atmosferă, folosirii apei, deversării apei reziduale, gestionării deșeurilor și tăierilor de  arbori, precum şi controlul respectării prevederilor legislației cu privire  la protecția mediului.

Citeste tot despre: Inspectoratul Ecologic de Stat
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)