Logo Realitatea.md

Inspectoratul General al Poliției, la Costești: A fost inaugurată a 56-a Alee a Siguranței

19 Septembrie 2018, 16:30 // Societate

A fost inaugurată a 56-a Alee a Siguranței în satul Costești, raionul Ialoveni! Cei care vor trece pe acolo, vor vedea pe panourile informative următoarele mesaje ale Inspectoratului General al Poliției (IGP):

- Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.

- Ai grijă de bunurile personale: pormoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.

- Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.

- Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.

Prezent la eveniment, șeful IGP, Alexandru Pînzari, a menționat că: „Prin inaugarea Aleii ne dorim o comunitate în care fiecare cetățean să se simtă în siguranțăNoi vom depune maxim efort ca fiecare sat și oraș să dispună de astfel de alei”.

Totodată, la eveniment au fost prezenți adulți și copii, locuitori ai satului Costești, la care le-au fost împărțite pliante informative, în care sunt scrise reguli despre cum ne protejam de hoți.

De menționat că, până în prezent, au fost inaugurate Alei ale Siguranței în 18 localități rurale și 38 - urbane.

Citeste tot despre: Aleea siguranței, IGP, satul costești
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.5929%
USD USD 17.1324 0.0210%
RUB RUB 0.2616 1.0819%
RON RON 4.0880 0.4842%
UAH UAH 0.6344 0.6186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile