Logo Realitatea.md

Inspectori fiscali sub acoperire, în parteneriat cu INP, au verificat actele taximetriștilor din Chișinău - REPORTAJ VIDEO

24 Ianuarie 2017, 14:33 // Societate

Ghinion pentru taximetriștii fără acte care au iești astăzi la traseu. Inspectorii fiscali și ofițerii de patrulare au organizat un raid în capitală, pentru a ”curăța” traseele de transportatorii ilegali.

Pentru operațiune, oamenii legii au infiltrat câte un inspector fiscal care se prezenta drept călător. Acesta urca în mașină și încerca că negocieze cu taximetristul o călătorie prin oraș. 

VEDEȚI MAI JOS REPORTAJUL LA SUBIECT: 

Embed:
Verificările de specialitate s-au desfășurat, concomitent, în diverse sectoare ale capitalei. Taximetriștii au fost trași pe dreapta, iar în urma verificării activității lor s-a dovedit că unii șoferi prestează ilegal servicii de transportare a pasagerilor. 

Totodată, au fost somați să staționeze și mașini din cadrul firmelor de taximetrie din capitală. În rezultatul operațiunii de astăzi, inspectorii fiscali au înregistrat 8 cazuri de practicare ilegală a activității de transportare a pasagerilor în regim de taxi și trei cazuri de desfășurare a activității de întreprinzător cu neeliberarea bonului de casă. 

Din motiv că în anul trecut a fost pus moratoriu asupra controlului de stat, SFS nu a desfășurat acțiuni masive de verificare în segmentul respectiv, accentul fiind pus pe măsurile de conformare benevolă. Astfel, în rezultatul acțiunilor de verificare pentru anul 2016, agenții fiscali au constatat circa 270 cazuri de practicare ilicită a activității de întreprinzător în segmentul respectiv, dintre care, doar în perioada lunii decembrie, au fost documentate 61 cazuri. În baza acestor încălcări au fost întocmite procese-verbale și aplicate sancțiuni contravenționale  în valoare de circa 480 mii lei. 
 
Serviciul Fiscal intenționează să continue astfel de operațiuni, pentru a preveni serviciile prestate ilegal, dar și pierderile considerabile pe care le suportă bugetul în urma plăților ilicite făcute de clienți. 
 
Conform prevederilor Codului Contravențional (art. 263 al.1), practicarea ilicită a activității de întreprinzător prevede o pedeapsă cu amendă în valoare de la 1000 la 3000 lei. În cazul agenților economici, transportarea călătorilor fără emiterea biletelor, este sancționată cu amendă de 3000 lei.
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9571 -0.2024%
USD USD 17.2856 0.0243%
RUB RUB 0.2352 -0.2545%
RON RON 4.3004 -0.2112%
UAH UAH 0.6156 -0.0974%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile