Logo Realitatea.md

Inteligenți și de o frumusețe rară! Poliția de Frontieră și-a premiat echipele de patrupezi - FOTO

25 Aprilie 2017, 18:13 // Societate

27 de inspectori chinologi, alături de colegii patrupezi, și-au demonstrat abilitățile și deprinderile practice în cadrul competiției chinologice ”cea mai iscusită echipă canină a Poliției de Frontieră”, ediția 2017. Concursul a avut loc pe parcursul săptămânii trecute, iar reieșind din specializarea și destinația operativă a patrupezilor, echipele s-au întrecut atât pe teritoriul din responsabilitatea Direcției regionale VEST și Colegiului Național al Poliției de Frontieră, cât și nemijlocit la frontieră, în regiunea Zagarancea.

Foto: border.gov.md

Toate echipele canine antrenate în competiție s-au prezentat la cel mai înalt nivel, fiecare dând dovadă de o bună pregătire fizică și acumulând punctaje mari la majoritatea probelor. Inspectorii chinologi și colegii patrupezi au fost supuși sarcinilor de căutare a urmelor vechi, obiectelor și persoanelor în teren, la fel au examinat încăperi, bagaje, mijloace de transport și persoane. Totodată, membrii comisiei au ținut cont de lucrul în echipă, chinolog-patruped, dar și capacitatea patrupedului de a asculta și se subordona inspectorului.

Cele mai bune echipe canine la categoria ”câini speciali” sunt în Direcția regională NORD, urcând pe prima poziție în clasament, fiind urmații de echipele din Direcția regională SUD, poziționându-se pe locul II. O prestație frumoasă au avut-o și echipele din Direcția regională VEST, care s-au ales cu locul trei. 

La individual s-au remarcat:
- loc. I – plutonier adjutant Sculea Vladimir cu patrupedul specializat antitabac NERO, SPF Giurgiuleşti 2;
- locul II – plutonier-major Domnişor Artur cu patrupedul specializat antidrog GROM, SPF Briceni;
- locul III – pllutonier adjutant Rusu Vladimir cu patrupedul specializat antidrog RICHARD, SPF Sculeni.

Direcția regională NORD a triumfat și în clasamentul echipelor canine ”de căutare urmă”, urcând pe prima treaptă a podiumului, precum și echipele din Direcțiile regionale VEST și EST au ocupat pozițiile II și respectiv III.

La individual au fost premiați următorii polițiști de frontieră și câini de serviciu:
- locul I - plutonier Nedriţa Ion cu patrupedul de serviciu LEO, SPF Lipcani;
- locul II – plutonier-major Vîrlan Vasilii cu patrupedul de serviciu SCHERI , SPF Valea-Mare; 
- locul III – sergent- major Viscun Sergiu cu patrupedul de serviciu GRAND, SPF Sculeni.

Competiția dată a avut drept scop identificarea şi stimularea inspectorilor – chinologi din cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră, inclusiv dezvoltarea și consolidarea capacităţilor în domeniul de specialitate. Câștigătorii concursului vor reprezenta instituția în cadrul competițiilor naţionale şi internaționale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile