Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

INTERCEPTĂRI AUDIO dintre Anatol Șalaru și Mihai Ghimpu! Maia Sandu - motiv de conflict dintre cei doi

13 Decembrie 2016, 14:45 // Actualitate

După ce ieri seara președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunțat că retrage susținerea politică ministurlui Apărării Anatol Șalaru, astăzi au apărut interceptări audio dintre cei doi, care se pare a fost făcută la ședința Biroului Politic al PL și unde este deconspirat motivul conflictului. Liderul PL s-a supărat pe Șalaru deoarece a susținut-o pe Maiai Sandu în alegerile prezidențiale, reiese din înregistrarea audio, informează Deschide.md.

Știripesurse.ro scrie după scandalul declarațiilor dintre ministrul Apărării, Anatol Șalaru, și președintele ales, Igor Dodon, partidul din care face parte ministrul nu a venit să-l susțină pe Șalaru, ba din contra îi ușurează munca lui Dodon, și retrage susținerea politică pentru ministrul Apărării.

Motivele, declarate de PL într-un comunicat de presă, țin de abordarea perioadei de după alegeri. PL acuză că Șalaru a încercat „să destrame grupul Partidului Liberal din parlament şi (chiar) partidul, unora dintre deputaţi propunându-li-se bani şi diferite favoruri"

La rândul său, Șalaru cere o analizare a motivelor pentru care PL a luat doar 1,8%, deși bazonul unionist este mult mai larg.

Aceeași sursă media mai scrie că, potrivit unor surse din partid, la ședința Biroului Politic al PL, lui Șalaru i se reproșează că a sprijinit-o prea entuziast pe Maia Sadu în turul doi al prezidențialelor. Asta deși PL s-a aliniat, teoretic, tot în spatele Maiei Sandu în acel tur de scrutin. La o ședință a conducerii partidului, Mihai Ghimpu a citit un mesaj de susținere al lui Șalaru pentru Maia Sandu.

Redăm mai jos discuția care a urmat:

Șalaru: Și ce e rău în asta?

Ghimpu: Nu, e foarte bine. Dar de ce nu ai făcut susținere și pentru Ghimpu?

Șalaru: De ce nu ai venit la întâlnirile pe care le-am organizat

Ghimpu: Da, unde le-ai organizat?

Șalaru: La Academia Militară... da' cum

Ghimpu: Eu te întreb de ce nu ai făcut susținere public pentru Ghimpu sa te vadă lumea că mă susții pe mine.

Șalaru: Dar nu am făcut, dar nu am dat interviuri pe care le-am retipărit și aici? Nu am vorbit despre Mihai Ghimpu?

Ghimpu: De ce ai făcut susținere pentru ca pentru Maia Sandu, public?

Șalaru: Dar interviurile nu au fost publice?

Ghimpu: Aceasta e susținere politică. Acest lucru îl face Biroul, nu Șalaru - ministru, ministrul se ocupă de armată. Deciziile politice aici se iau.

Șalaru: Decizia nu a fost să o susțin pe Maia Sandu?

Ghimpu: Păi, înseamnă că în numele partidului eu vorbesc, dar nu tu. Aceasta ca printre altele, ca să mai împrospătăm izvorul. 

  Realitatea TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0655 -0.4306%
USD USD 19.5321 -0.4221%
RUB RUB 0.3396 0.5329%
RON RON 4.6262 -0.2415%
UAH UAH 0.7202 -1.1800%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 mar, 18:17 //

VIDEO de la grădinița vizitată de Pavel Filip: ”Pentru a șterge, a spăla și a mătura nu trebuie să facem investiții de milioane, doamnă director”

17 mar, 19:19 //

(FOTO) Presa rusă râde de Dodon. Putin l-a lăsat să aștepte în anticamera patru ore, pentru întrevederea cerută de președintele moldovean

10 mar, 17:13 //

Foto: Instagram.com/Deschide.MD (FOTO) Avocatul-vedetă Valerian Mânzat, de la viață de lux… la spălat podele în penitenciar, fără mănuși

15 mar, 08:46 //

Foto: IPN UPDATE! Ofițerii CNA și procurorii anticorupție continuă perchezițiile la domiciliul ministrului Agriculturii

02 mar, 14:20 //

Cum arată avocatul Valerian Mînzat după o lună de arest preventiv în Penitenciarul nr.13 – FOTO, VIDEO

22 mar, 11:22 //

(VIDEO) Mesajul ÎNFIORĂTOR al tinerei, care a încercat să se arunce ieri seara de pe clădirea Hotelului Național. Cavcaliuc: Are legătură cu jocul morții

24 mar, 16:34 //

Și-a filmat propria moarte! O tânără a decedat la volan în timp ce se filma live pe o rețea de socializare. Atenție VIDEO 18+

16 mar, 08:26 //

Foto: imagine simbol Scenariu ca în filme! Fiica unui fost poliţist, împuşcată mortal de un fost iubit. Cu câteva ore înainte, bărbatul l-a împuşcat pe actualul iubit

14 mar, 11:38 //

Moldovenii vor primi PENSII după o nouă formulă de calcul. Când se va întâmpla aceasta și care este modalitatea

25 feb, 17:49 //

Foto: presedinte.md Dodon a uitat de politețe și diplomație! Folosește limbaj bădărănesc în scrisorile oficiale către ambasadorii SUA și României (DOC)