Logo Realitatea.md

INTERCEPTĂRI AUDIO dintre Anatol Șalaru și Mihai Ghimpu! Maia Sandu - motiv de conflict dintre cei doi

13 Decembrie 2016, 14:45 // Actualitate

După ce ieri seara președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunțat că retrage susținerea politică ministurlui Apărării Anatol Șalaru, astăzi au apărut interceptări audio dintre cei doi, care se pare a fost făcută la ședința Biroului Politic al PL și unde este deconspirat motivul conflictului. Liderul PL s-a supărat pe Șalaru deoarece a susținut-o pe Maiai Sandu în alegerile prezidențiale, reiese din înregistrarea audio, informează Deschide.md.

Știripesurse.ro scrie după scandalul declarațiilor dintre ministrul Apărării, Anatol Șalaru, și președintele ales, Igor Dodon, partidul din care face parte ministrul nu a venit să-l susțină pe Șalaru, ba din contra îi ușurează munca lui Dodon, și retrage susținerea politică pentru ministrul Apărării.

Motivele, declarate de PL într-un comunicat de presă, țin de abordarea perioadei de după alegeri. PL acuză că Șalaru a încercat „să destrame grupul Partidului Liberal din parlament şi (chiar) partidul, unora dintre deputaţi propunându-li-se bani şi diferite favoruri"

La rândul său, Șalaru cere o analizare a motivelor pentru care PL a luat doar 1,8%, deși bazonul unionist este mult mai larg.

Aceeași sursă media mai scrie că, potrivit unor surse din partid, la ședința Biroului Politic al PL, lui Șalaru i se reproșează că a sprijinit-o prea entuziast pe Maia Sadu în turul doi al prezidențialelor. Asta deși PL s-a aliniat, teoretic, tot în spatele Maiei Sandu în acel tur de scrutin. La o ședință a conducerii partidului, Mihai Ghimpu a citit un mesaj de susținere al lui Șalaru pentru Maia Sandu.

Redăm mai jos discuția care a urmat:

Șalaru: Și ce e rău în asta?

Ghimpu: Nu, e foarte bine. Dar de ce nu ai făcut susținere și pentru Ghimpu?

Șalaru: De ce nu ai venit la întâlnirile pe care le-am organizat

Ghimpu: Da, unde le-ai organizat?

Șalaru: La Academia Militară... da' cum

Ghimpu: Eu te întreb de ce nu ai făcut susținere public pentru Ghimpu sa te vadă lumea că mă susții pe mine.

Șalaru: Dar nu am făcut, dar nu am dat interviuri pe care le-am retipărit și aici? Nu am vorbit despre Mihai Ghimpu?

Ghimpu: De ce ai făcut susținere pentru ca pentru Maia Sandu, public?

Șalaru: Dar interviurile nu au fost publice?

Ghimpu: Aceasta e susținere politică. Acest lucru îl face Biroul, nu Șalaru - ministru, ministrul se ocupă de armată. Deciziile politice aici se iau.

Șalaru: Decizia nu a fost să o susțin pe Maia Sandu?

Ghimpu: Păi, înseamnă că în numele partidului eu vorbesc, dar nu tu. Aceasta ca printre altele, ca să mai împrospătăm izvorul. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)