Logo Realitatea.md

Intrarea televiziunii pro-ruse RTR pe piața audiovizualului din România, eșuată! CNA a respins cererea de oferire a licenței

10 Octombrie 2017, 22:21 // În lume

Consiliul Național al Audivizualului din România a respins, marti, o cerere a companiei Telecontent Production din Iași pentru postul ieșean RTR, dupa ce, în august, amânase o decizie în acest sens. Această companie era deținută de TV Content SRL din Chișinău, ce transmite programele televiziunii de stat rusești Rossiya 1. Situația RTR a ridicat suspiciuni legate de o posibila tentativă de intrare a propagandei rusețti în audiovizualul romanesc, via Iași, informeaxă HotNews.ro.

Foto: agora.md

Niciun membru CNA nu a fost de acord cu acordarea licenței solicitate de Telecontent Production SRL pentru postul RTR Iași.

Pentru licența RTR, Telecontent s-a prezentat, inițial, în fața CNA în luna august, dar forul a amânat o decizie în acest sens. Atunci, Forbes România scria că firma ieșeană care susține proiectul RTR e deținută de TV Content SRL din Chișinău. Aceasta este detinuta, la rândul său, de Evghenii Sergheev și Victor Stetco (50% fiecare) și operează, în Republica Moldova, postul RTR Moldova, ce retransmite programele televiziunii de stat rusesti Rossiya 1.

Conform documentelor depuse la CNA și declarațiilor făcute de reprezentanții săi în fața acestei instituții, RTR ar fi urmat să fie o televiziune generalistă, cu filme și seriale românești și buletine de știri și cu o orientare spre publicul feminin. La insistențele membrilor CNA, o reprezentantă a Telecontent a spus, la ședința de atunci, că filmele ce urmau să fie difuzate erau realizate de producători ucraineni și ruși și că erau vizate formate din Republica Moldova, iar intenția era că postul să fie "apolitic".

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7540 0.9552%
USD USD 17.7948 1.0144%
RUB RUB 0.2699 2.5066%
RON RON 4.1785 1.0105%
UAH UAH 0.7084 1.1422%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile