Logo Realitatea.md

Întreprinderile publice și societățile comerciale cu capital majoritar public vor fi monitorizate după noi reguli

18 Ianuarie 2018, 11:14 // Economie

Guvernul a aprobat Regulamentul privind monitoring-ul financiar al autorităților publice la autogestiune, al întreprinderilor de stat și al societăților comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, transmite IPN. 

Foto simbol

Potrivit ministrului finanțelor, Octavian Armașu, autoritățile își propun să implementeze recomandările Curții de Conturi, completând procesul de monitoring financiar cu noi surse de informații. Este vorba despre dările de seamă privind mărimea și circulația proprietății publice, precum și privind exercitarea funcţiilor de către persoanele împuternicite să reprezinte interesele statului/unităţilor administrativ-teritoriale.

Agenția Proprietății Publice va prezenta anual Ministerului Finanțelor informația privind indicatorii de performanță ai activității economico-financiare a întreprinderilor de stat și societăților comerciale cu capital integral sau majoritar de stat. De asemenea, va informa despre gradul de atingere a acestor indicatori de performanță și despre măsurile de atenuare a riscurilor bugetar-fiscale aferente activității acestor entități. Se preconizează întocmirea notelor analitice privind rezultatele monitoring-ului, semestrial și anual.

Monitoring-ul financiar are drept obiectiv evaluarea și analiza riscurilor bugetar-fiscale ce țin de activitatea economico-financiară a întreprinderilor de stat/municipale și a societăților comerciale cu capital integral sau majoritar public, ce pot avea efect asupra situației bugetar-fiscale, precum și analiza situației patrimoniale a autorităților publice la autogestiune.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)