Logo Realitatea.md

Ion Ștefăniță a părăsit fracțiunea PPEM din CMC. Ce l-a determinat să facă ANUNȚUL OFICIAL

18 Decembrie 2015, 12:16 // Politica

Consilierul municipal Ion Ștefăniță a declarat astăzi că părăsește fracțiunea Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova - Iurie Leancă”. Asta după ce anterior consilierul anunțase că denunță Acordul de constituire a alianței la nivel municipal și că ar putea părăsi fracțiunea PPEM din CMC.

Consilierul municipal a făcut declarația în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, după ce președintele ședinței a întrebat doar votul fracțiunilor.

„Dar votul consilierilor neafiliați, nu-l întrebați?”, s-a arătat numulțumit Ștefăniță. „Dumneavoastră sunteți mereu pentru respectarea legii. Nu am văzut nici declarația dumeneavoastră, nici pe cea a fracțiunii. Din punct de vedere legal dumneavoastră sunteți membru al fracțiunii PPEM”, i-a spus președintele ședinței.

„Declar că părăsesc fracțiunea și că de azi înainte sunt doar cu chișinăuienii și problemele lor”, a spus ulterior Ion Ștefăniță.

„Ștefăniță să recunoască că a vrut să fie viceprimar pe arhitectură și s-a supărat că nu a fost numit”, a spus la rândul său consilierul municipal liberal-democrat Ghenadie Dumanschi.

Este de menționat că după declarația lui Ștefăniță, președintele ședinței întreba atât voturile fracțiunilor, cât și pe cea a consilierului neafiliat.

Realitatea.md precizează că în urma alegerilor locale generale din 14 iunie curent, Blocul electoral „PPEM - Iurie Leancă” a acumulat în Consiliul Municipal Chișinău 11,55% din voturi, fiind reprezentat de șase consilieri municipali.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile