Logo Realitatea.md

Ioniță explică motivele asumării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului. Veți asista la cea mai mare mizerie!

25 Septembrie 2014, 16:34 // Politica

Asumarea de astăzi a răspunderii Guvernului în fața Parlmentului, a fost făcută doar pentru a evita trecerea subiectelor privind Aeroportul și Banca de Economii prin Comisia parlamentară economie, buget și finanțe. Cel puțin asta declară actualul președinte al comsiei, Veaceslav Ioniță care susține că „scopul ședinței Parlamentului de la ora 17.00 este în primul rând demiterea lui Veaceslav Ioniță și abia apoi, asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului”.

„Cel puțin ce ține de comisia mea, intuiesc că lucrurile sunt în felul următor: Au dorit ca mai mult Comisia să nu aibă loc. Deoarece orice ședință de Comsie însemna un lucru simplu, într-o formă sau alta subiectul Băncii de Economii și Aeroportului trebuiau discutate, trebuia pregătit raportul și trebuia mers în plen. Și atunci s-a decis, să pună sub risc întregul Guvern, cu pericolul de demisie, numai să nu permită să aibă loc ședința Comisiei economie, buget și finanțe”, a spus Ioniță în cadrul unui briefing de presă.

„Ştiam de ieri că se va întâmpla scenariul ăsta cu asumare de răspundere, dar credeam că în țara lucrurile pot merge și mai normal oleacă. De fapt, astăzi la ora cinci, când va fi convocat Parlamentul, veți asista la cea mai mare mizerie care vă puteați imagina din ultimul timp”, a opinat Ionță.

Referindu-se la faptul demiterii sale de către Parlament, Ioniță a menționat că din punct de vedere al logicii este o decizie anormală în contextul în care astăzi este ultima ședință a Parlamentului, iar mai multe ședințe ale Comisiei nu vor mai fi.

„De ce trebuie demis domnul Ioniță? Răspunsul este simplu: În calitate de președinte de comisie, chiar dacă nu mai există ședințe, pot face interpelări, pot trimite scrisori, pot mai departe să fac ceea ce am făcut”, a spus Veaceslav Ioniță, menționând că în asemenea mod guvernarea vrea să-i închidă gura.„Da, toată lumea știa că exista o problemă la BEM, dar eu sper că Organizațiile internaționale și societatea civilă vor face presiuni pozitive - ca acest caz să nu moară”, a mai spus Ioniță.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile