Logo Realitatea.md

Irina Vlah nu susține moțiunea PSRM: Trebuie să am relații bune cu autoritățile de la Chișinău

10 Aprilie 2015, 07:05 // Politica

Irina Vlah nu va fi cel de-al 26 deputat care să semneze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Chiril Gaburici, iniţiată de socialişti. Asta chiar dacă socialiştii au susţinut-o în campania electorală pentru alegerea başcanului Autonomiei Găgăuze. Porivit Irinei Vlah, ar fi incorect să dea note Cabinetului de miniştri în condiţiie în care urmează să devină membru al acestuia.

Declaraţiile au fost făcute de noul başcan al Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul emisiunii "Честно Говоря" de la Realitatea TV.

Aceasta a menţionat că a discutat la acest subiect cu liderul socialist Igor Dodon, şi chiar dacă mai deţine mandatul de deputat, are acum alte priorităţi. Mai ales că, guvernatorul UTA Gagauz-Yeri este membru din oficiu al Guvernului. 

"Pentru a putea realiza programul meu electoral, trebuie să am un dialog constructiv cu autoritățile puterii centrale. Acest Guvern are două luni, nu mi se pare corect să dau o notă. Actualii miniştri sunt viitorii mei colegi cu care eu urmează să lucrez. Da, viziunile noastre sunt diferite, nu sunt de acord cu activitatea unor miniştri, cu un şir de viziuni de dezvoltare ale acestora, dar pentru a realiza unele proiecte în regiunea găgăuză fără un dialog constructiv autoritățile de la Chișinău, fără susținerea Guvernului, nu voi putea", a menţionat Irina Vlah întrebată de ce nu susţine moţiunea de cenzură iniţiată de socialişti.

Noul başcan al Găgăuziei a mai menţionat că ea nu se va ocupa cu politica, nu va lansa şi nu va adera la nicio formaţiune politică, prioritare fiind puterea executivă şi dezvoltarea economică a regiunii. În scurt timp voi deveni membru al Guvernului şi voi începe a realiza proiecte concrete pentru locuitorii Găgăuziei. Astăzi pentru mine este important să realizez acele acţiuni pe care le-am promis alegătorilor", a mai spus Irina Vlah.

Realitatea.md aminteşte că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a iniţiat ieri un proiect de moţiune de cenzură împotriva asumării răspunderii Guvernului pe un şir de decizii privind politica bugetar-fiscală. Aceştia au însă doar 25 de mandate de deputat, în condiţiile în care pentru înaintarea moţiunii sunt necesare semnăturile a 1/4 din deputaţi, adică 26 de semnături. Astfel, socialiştii au cerut semnăturile "Grupului Leancă" şi Partidului Liberal.

Urmăriţi aici emisiunea cu participarea Irinei Vlah

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile