Logo Realitatea.md

Istoria lui Cristian, copilul care vinde cireșe pentru a-și lua un ghiozdan și a o ajuta pe mama, l-a emoționat pe ministrul Jizdan. ”O să fac tot ce îmi stă în puteri…”

24 Mai 2018, 17:26 // Societate

Povestea lui Cristian din Sireți, care vinde cireșe în preajma Pieții Centrale, i-a emoționat pe mulți. S-ar părea că este un copil al străzii, sau că e impus de cineva să facă bani din asta, dar aparențele înșeală. Copilul vinde pentru că iși dorește să cumpere un ghiozdan, dar și să își ajute mama.

Foto: Facebook.com

Cristian apare într-un reportaj realizat de echipa ”Prima Oră” de la postul de televiziune Prime TV. Acesta învață în clasa a 5-a, iar profesorii spun că un elev capabil și cuminte. Cristian trece prin copilărie la pas grăbit, acasă însă timpul se oprește în loc. Mama sa, cu greu se mai poate deplasa, având la ambele picioare proteze. Așa că Cristian e responsabil de majoritatea treburilor casnice.

Amintirile lui sunt legate de fulgii din hârtie, sau mărțișoarele confecționate de el, de verdețurile din grădină și de cireșele culese, care adună ...venitul familiei. Din păcate, însă în această primăvară nenorocirea l-a atins și pe Cristian. 

Istoria lui a sensibilizat multă lume. Printre ”victime”, este și ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care a efectuat o vizită fulger la Sireți, în speranța de a comunica personal cu Cristian. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Alexandru Jizdan spune că va face tot posibilul ca acest copil să beneficieze de servicii medicale, investigații, ajutor material și hăinuțe.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile