Logo Realitatea.md

Istoria se repetă. Un grup de deputați a depus o sesizare la CCM pentru a se expune asupra refuzului repetat a lui Dodon de a numi în funcție noii miniștri (VIDEO)

28 Decembrie 2017, 16:01 // Actualitate

Un grup de deputați din cadru Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități au depus o sesizare la Curtea Constituţională, după ce șeful statului, Igor Dodon, a refuzat astăzi în mod repetat numirea noilor membri ai Guvernului în funcție.

Potrivit democratului, Sergiu Sârbu, sesizarea a fost depusă în regim de urgență și speră ca peste câteva zile, judecătorii Curții se vor expune pe subiectul dat, pentru a avea cât mai curând un Guvern funcțional.

„Vă anunț că astăzi din numele Comisie juridice, numiri și imunități, a majorității membrilor am înregistrat la CCM sesizarea prin care am solicitat ca să se expună Înalta Curte pentru a soluționa acest blocaj instituțional legat de refuzul repetat al președintelui țării, Igor Dodon, de a numi noii membri ai Guvernului. Păcat că intrăm în an nou cu un asemenea blocaj și pentru a evita aceste situații neplăcute, am solicitat Curții să constate circumstanțele, care să justifice instituirea interimatului funcției de președinte al țării, care va numi membrii Executivului și va semna decretele de numire în funcție. Sperăm ca până la Crăciunul pe stil vechi să avem deja un Guvern absolut funcțional. În ajun de revelion facem un cadou neplăcut șefului statului, însă el este cel, care a generat acest blocaj”, a afirmat Sârbu.

Realitatea.md amintește că șeful statului, Igor Dodon, a refuzat în mod repetat inițiativa Guvernului de a numi în funcții șapte noi membri ai Cabinetului de miniștri, pe motiv că nu ar corespunde principiilor integrității, precum și faptul că unii din ei au contribuit la furtul miliardului și devalizarea celor trei bănci de stat.

Citeste tot despre: CCM, grup de deputați, sesizare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 0.0000%
USD USD 16.9702 0.0000%
RUB RUB 0.2588 0.0000%
RON RON 4.1895 0.0000%
UAH UAH 0.6052 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile