Logo Realitatea.md

Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”

05 Aprilie 2018, 17:15 // În lume

Fiica fostului spion rus Serghei Skripal, Julia, a făcut prima declarație oficială după ce s-a trezit din comă. Mesajul ei a fost făcut public pe site-ul poliției din Londra, transmite BBC.

Foto: BBC

„M-am trezit mai mult de o săptămână în urmă și cu bucurie pot să spun că puterile mele revin. Vă mulțumesc pentru interesul față de mine și pentru multe mesaje de bunăvoință pe care le-am primit. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la recuperarea mea și, mai ales, aș dori să menționez oamenii din Salisbury care au venit la salvarea mea atunci când tatăl meu și cu mine am fost neputincioși”, a declarat Iulia Skripal. 

Tânăra i-a mulțumit și personalului spitalului. De menționat că ea nu a dorit să vorbească despre circumstanțele otrăvirii din Salisbury.

„Sper că îmi veți respecta viața personală și viața familiei mele în timpul recuperării”, a subliniat fiica lui Skripal. 

Amintim că, fostul agent de spionaj rus Serghei Skripal şi fiica acestuia au fost atacaţi cu gaz neurotoxic la începutul lunii martie. Cazul a declanșat un adevărat scandal diplomatic între Marea Britanie și Federație Rusă, prima acuzând Kremlinul de implicare în acest atac.

Cazul „Skripal”: Cercetătorii din Marea Britanie nu au putut stabili unde a fost fabricată toxina cu care a fost otrăvit fostul spion

Londra ar putea permite diplomaţilor ruşi să o viziteze pe Iulia Skripal, fiica fostului spion rus

Noi detalii în cazul Skripal. Anchetatorii au identificat unde a avut primul contact cu agentul neurotoxic fostul spion rus

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5946 -0.7205%
USD USD 17.1423 0.1472%
RUB RUB 0.2555 -0.0391%
RON RON 4.1855 -0.8034%
UAH UAH 0.6088 -0.0657%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile