Logo Realitatea.md

Iurie Dondiuc, directorul Spitalului Municipal Nr.1, a DEMISIONAT

02 Noiembrie 2018, 17:18 // Societate

Iurie Dondiuc, directorul Spitalului Municipal Nr.1, și-a dat demisia. Solicitat de Realitatea.md, acesta nu a răspuns la telefon pentru a oferi o informație detaliată despre ce l-a făcut să ia decizia. În schimb, Andrei Guțu, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, a precizat pentru reporterul Realitatea.md că atât zilele precedente, cât și azi l-a văzut pe Iurie Dondiuc la serviciu.

Primarul interimar al municipiului Chișinău a declarat că Iurie Dondiuc și-a prezentat demisia în urma unei discuții cu acesta.

„În urma comisiei de anchetă care a fost constituită dar și a discuției cu domnul Dondiuc, dumnealui a luat decizia să-și prezinte demisia”, a spus Codreanu pentru Deschide.MD. 

Deocamdată, edilul nu a decis cine va asigura interimatul la spitalul nr. 1 din Capitală.  

Coincidență sau nu, dar anterior Ruslan Codreanu, primarul general interimar, a dispus crearea unui grup de lucru privind examinarea unei sesizări a colectivului medicilor din cadrul spitalului, în privința acțiunilor conducerii. Acesta rma să vină cu un raport.

În același timp, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a constituit o Comisie de control care trebuia să verifice conducerea. Silvia Radu, ministra Sănătăţii, a menționat că decizia a fost luată după ce a primit mai multe plângeri atât de la pacienţi, cât şi de la personalul medical.  

Amintim că Iurie Dondiuc, în primăvara anului trecut, a fost concediat de Silvia Radu, pe atunci primar general interimar. Acesta însă s-a adresa în instanță și a revenit la muncă. Judecătorii au constat că s-a încălcat procedura.

CITEȘTE ȘI:

Directorul Spitalului nr.1 din Chișinău, eliberat din funcție. Silvia Radu: Curățenia în sistemul medical continuă (DOC)

Cum arată CV-ul lui Iurie Dondiuc, găsit chefuind la muncă de Silvia Radu și ulterior scos de la șefia Spitalului nr.1 din Chișinău (FOTO)

Iurie Dondiuc, concediat de Silvia Radu după ce l-a prins chefuind la Spitalul nr.1 din Chișinău, a fost restabilit în funcția de director

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile