Logo Realitatea.md

Iurie Leancă: Cerem președintelui Igor Dodon să de-a dovadă de maturitate și să accepte candidatura lui Eugen Sturza (VIDEO)

13 Septembrie 2017, 17:00 // Politica

Liderul PPEM Iurie Leancă face un apel către Igor Dodon prin care afirmă că președintele este prima persoană în stat care trebuie să de-a dovadă de respect față de lege. Aceste au fost spuse în contextul în care Dodon a refuzat desemnarea lui Eugen Sturza în fotoliul de ministru al Apărări.

„Noi, PPEM l-am propus pe dl Eugen Struza. L-am propus pornind de la calitățile și experiența sa. În urma unor discuții în coaliție candidatura a fost acceptată, în consecință înaintată pentru funcția de ministru. PPEM își asumă această responsabilitate și este gata să participe la actul guvernării în această perioadă deloc simplă, împreună cu partenerii de coaliție să demonstrăm că că suntem în serviciul cetățeanului. Noi, PPEM cerem cu fermitate președintelui Dodon să fiu un președinte responsabil și să nu facă nimic altceva decât să respecte lege. Coaliția are dreptul legal să-și desemneze candidatul și nu este niciun motiv pentru care Dodon să respingă candidatura lui. Este un om corect, integru, bun și are o vastă experiență guvernamentală. Dl Sturza va fi un foarte bun câștig pentru țară și armata națională”, a declarat Leancă.

Astfel, Leancă cere „președintelui Dodon să de-a dovadă de maturitate și să accepte candidatura lui Sturza”.

„Armata mai mult ca niciodată are nevoie de stabilitate, reformare. Acest ping pong ne pune într-o lumină proastă în cancelariile străine, atât de la vest, cât și de la est. Cerem ca domnul Dodon să respecte lege. Președintele trebuie să fie primul care să dea dovadă de respect al legii”.

Citește și:

Dodon l-a refuzat pe Eugen Sturza și a propus candidatul său la funcția de ministrul al Apărării: Nu vă place, treaba voastră! (VIDEO)

Leancă susține candidatul la funcția de ministru al Apărării: Am toată încrederea în Eugen Sturza și îi vom oferi tot sprijinul politic

Eugen Sturza, vicepreședintele PPEM, candidat la funcția de ministru al Apărării. Cine este acesta (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 0.0000%
USD USD 16.6631 0.0000%
RUB RUB 0.2622 0.0000%
RON RON 4.1508 0.0000%
UAH UAH 0.6307 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile