Logo Realitatea.md

Iurie Leancă, despre sinteza raportului Kroll 2: „Vom reuși să aflăm adevărul și să recuperăm banii” (VIDEO)

22 Decembrie 2017, 15:06 // Politica

Vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, a comentat publicarea sintezei raportului Kroll 2. Acesta a subliniat că această activitate e absolut necesară pentru a ne apropia de momentul în care se va afla adevărul, numele persoanelor implicate în furtul miliardului și se vor găsi modalități pentru a recupera banii pierduți.

Aceasta sinteză şi raportul detaliat al Kroll pedeoparte justifica pe deplin decizia mea de a invita compania prestigioasă pentru a afla numele celor care au vandalizat băncile, a recupera banii care au fost scoşi. Această activitate e absolut necesară pentru a ne va apropia de momentul în care vom afla adevărul. Salut activitatea companiei Kroll şi aştept cu nerăbdare prezentarea raportului final pentru aflarea adevărului în ultimă instanţă. Cu regret, criticii şi marii specialişti s-au lansat tot felul de manipulări pentru a distorsiona realităţile şi a veni cu minciuni şi a polua spaţiul public”, a declarat Leancă. 

Acesta a subliniat că aceasta investigatie va fi una benefică pentru cetățeni ca să aflăm adevărul, să știm numele celor și să putem recupera acești bani.

Realitatea.md amintește că Banca Națională a Moldovei a publicat aseară sinteza raportului Kroll 2. Documentul arată cum au fost furați banii, precum și țările în care aceștia au circulat sau au ajuns. Sinteza dezvăluie legătura grupului Șor cu acționariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor și destinația fondurilor frauduloase. 

VEZI ȘI:

Investigația Kroll 2: Lista țărilor unde au ajuns banii și legătura grupului Şor cu acţionariatul băncilor fraudate

BNM a publicat o sinteză detaliată a celui de-al doilea raport de investigație Kroll (DOC)

Andrian Candu: Kroll va veni în R. Moldova pentru a aproba strategia de recuperare a banilor (VIDEO)

PL-ul, nemulțumit de faptul că raportul Kroll-2 a fost publicat în limba engleză. Ghimpu: „E o cârdășie față de cetățeni!” (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5373 -0.5513%
USD USD 17.1674 0.2312%
RUB RUB 0.2571 0.8631%
RON RON 4.1699 -0.7048%
UAH UAH 0.6135 0.3599%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile