Logo Realitatea.md

Iurie Leancă dă asigurări: Guvernul nu va închide gimnaziul din satul Aluatu

20 Iulie 2018, 20:19 // Societate

Guvernul nu va închide gimnaziul din satul Aluatu, precum s-a vehiculat anterior. Din contra, Executivul face tot posibilul pentru a crea condiții decente de studii care să permită copiilor să învețe în limba română. Asigurarea vine din partea viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, care a efectuat o vizită de lucru în orașul Taraclia.   

Foto: Facebook.com

”Imediat după ședința de azi a Guvernului în orașul Taraclia, am vizitat satul Aluatu pentru a vorbi cu cetățenii despre problemele comunității. În cadrul discuțiilor am identificat un șir de chestiuni care necesită soluții durabile. Am dat asigurări sătenilor că Guvernul nu va închide gimnaziul din Aluatu după cum s-a vehiculat anterior, ci din contra, va face tot posibilul pentru a crea condiții decente de studii care să permită copiilor să învețe în limba română”, a scris Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, Asociația ODIP a inițiat o campanie de colectare de fonduri pentru această școală: „S-a înțeles destul de clară ideea că acest strigăt de disperare a venit tocmai din cauza că sunt niște condiții inumane practic acolo, este periculos să activezi. Între timp noi o să asigurăm reparația cosmetică a acestor săli de clasă și acestui hol, până găsim milioanele, până găsim acei bani mari pentru restaurarea integrală a acestei școli", a declarat președintele Asociației „UNIREA – ODIP", Vlad Bilețchi.

În gimnaziul – grădiniță „Dimitrie Cantemir" din satul Aluatu, raionul Taraclia își fac studiile 50 de copii, iar de la 1 septembrie curent, ar urma să vină încă 20 de micuți.

VEZI ȘI:

Școala din s. Aluatu, unica cu predare în limbă română din Taraclia, nu va fi închisă. Autoritățile declară că vor găsi bani pentru reparații

Pavel Filip, vizită de lucru alături de miniștri în Taraclia: ”Vom continua reformele, pentru a acumula bani în buget și a face investiții sociale”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.7969%
USD USD 17.0729 0.2537%
RUB RUB 0.2568 2.1480%
RON RON 4.1402 0.6956%
UAH UAH 0.6145 0.5893%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile