Logo Realitatea.md

Iurie Leancă, indignat de infrastructura Chișinăului: Drumuri proaste. Parcări nu sunt. Probleme peste tot

30 Martie 2017, 22:54 // Actualitate

Președintele PPEM, Iurie Leancă, se arată indignat de infrastructura Chișinăului, în special, de activitatea Primăriei și modul în care Dorin Chirtoacă administrează orașul.

„Situația în oraș e una proastă, în mod special, uitați-vă la infrastructură, cu drumuri proaste de tot. Nu mai vorbesc de celelalte probleme, începând cu funcționarea Primăriei, problemele din grădiniță și așa mai departe. Lipsa de viziune și de urbanism. Parcări nu sunt. Am fost la Sofia în august să mă întâlnesc cu președintele Bulgariei și cineva a plătit pentru parcare cu telefonul mobil. Noi nu avem un astfel de sistem, deși suntem în secolul al XXI-lea”, a menționat acesta în cadrul emisiunii „Important”.

Totodată, Iurie Leancă a evitat să răspundă dacă consilierii PPEM vor susține inițiativa PSRM în legătură cu mișcarea pentru demiterea primarului capitalei.

Realitatea.md amintește că fracțiunea PPEM din cadrul Consiliului Municipal  a cerut, în primăvara anului trecut, organizarea unui referendum de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, care într-un final s-a soldat cu eșec. De altfel, și fracțiunea PSRM a avut mai multe tentative de organizare a unui referendum.

Pe data de 25 martie, socialiştii s-au întrunit pentru a crea un grup de iniţiativă care, la 27 martie, a depus la Judecătoria Centru dosarul privind desfăşurarea unui referendum local de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Vezi și:

Socialiștii inițiază un nou referendum de demisie a primarului Chirtoacă. Ceban: Până la finele anului va zbura din această funcţie (VIDEO)

Ghimpu, despre un referendum privind demiterea lui Chirtoacă: "Mai ușor vom colecta noi semnături pentru suspendarea lui Dodon" (VIDEO)

Reacția imediată a lui Chirtoacă după ce PSRM anunță un referendum pentru demiterea sa: ”Asistăm la un faliment socialist în mun. Chișinău” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0986 -0.3491%
USD USD 17.6421 -0.2392%
RUB RUB 0.2766 -0.6109%
RON RON 3.9935 -0.6221%
UAH UAH 0.7232 0.0692%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile