Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Izolați pe timp de iarnă! Locuitorii din satul Molovata Nouă și Cocieri nu au produse alimentare și medicamente (VIDEO)

11 Ianuarie 2017, 18:45 // Societate

Fără produse alimentare și medicamente! Locuitorii satelor Molovata Nouă şi Cocieri din raionul Dubăsari au rămas izolați din motiv că atât bacul, cât și aeroglisorul promis de Ministerul Transporturilor nu navighează pe Nistru. Primarul localității Moldovata Nouă spune că oamenii folosesc rezervele pe care le mai au, dar se descurcă cu greu. 

Embed:

„Nu avem nicio cale de acces pentru a aduce marfă, pentru ca cetățenii să procure ca să se alimenteze. Instituțiile au epuizat ultimile rezerve pe care le-au avut, poate mai sunt careva produse, dar cele ușor alterabile s-au epuizat toate. Sunt medicamente care deja s-au terminat, acum a fost epidemia asta de gripă și multe medicamente s-au epuizat”, a explicat primarul satului Molovata Nouă, Oleg Gazea, pentru Realitatea TV.

Supărați, agenții economici vin în fiecare zi la ușa primăriei în speranța că situația va fi rezolvată. 

„Dacă zilele trecute veneau pur și simplu să întrebe, astăzi agenții epcnomici, cetățenii din localitate au fost mai aprinși. Dați să ne apărăm drepturile să, haideți să mergem la Guvern să vedem de ce nu se rezolvă întrebarea”, a adăugat Oleg Gazea.

Din cauza stratului subţire de gheaţă, aeroglisorul cumpărat recent nu poate deocamdată transporta pasageri și mărfuri între localitățile Molovata și Molovata Nouă, Corjova și Cocieri din raionul Dubăsari. Primarul speră că până la sfârșitul zilei problema va fi depășită

„Dimineața am discutat cu directorul de la bac și mi s-a promis că până la sfârșitul zilei o să fie pornit glisorul, suntem în așteptare. Ultimile speranțe mai sunt. Ghiața e slabă și cetățenii nu vor să riște cu viața proprie pentru a trece Nistrul”, a conchis primarul satului Molovata Nouă.

La sfârșitul lunii octombrie, atunci când a fost prezentat oficial aeroglisorul, viceministrul transporturilor Sergiu Bucătaru spunea că acesta poate traversa Nistru în condiții climaterice favorabile și nefavorabile, adică atât pe apă, cât și pe gheață. Aeroglisorul adus din Vladivostok, Rusia, a costat 50 de mii de dolari.

  Realitatea TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3298 -0.0033%
USD USD 20.0355 -0.1162%
RUB RUB 0.3445 -1.7679%
RON RON 4.7186 0.0360%
UAH UAH 0.7411 -0.1482%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
02 feb, 16:29 //

LIVE TEXT, FOTO, VIDEO: Valerian Mînzat, REȚINUT! Mascații CNA și procurorii anticorupție au descins în oficiul și domiciliul avocatului

08 feb, 13:54 //

Un filmuleț despre cum se vând mașinile aduse din Germania la Piața Pruncul din capitală! Te vei amuza maxim - VIDEO

23 ian, 22:50 //

Foto: IP Rîşcani DP Chişinău O tânără de 21 de ani din Chișinău, dată dispărută. A lăsat acasă un băiețel de un an și nouă luni (FOTO)

26 ian, 16:49 //

Avionul de pe ruta Chișinău-Moscova a făcut cale întoarsă de două ori! Trei moldoveni scandaloși au reținut zborul (VIDEO)

24 ian, 12:44 //

captură Jurnal TV Oferta lui Vlad Plahotniuc pentru Jurnal TV: ”Le pot oferi o soluție bună, dacă jurnaliștii dați afară nejustificat ar putea fi reîntorși la muncă”

01 feb, 11:13 //

Preşedinţia trimite în comisiile parlamentare reprezentanți care nu vorbesc limba română. Maria Ciobanu: Nu înţeleg, vreau să traduceți (VIDEO)

17 feb, 19:46 //

colaj: realitatea.md Detalii în cazul împușcăturilor de la Stăuceni! 13 atacatori cu antecedente penale au intrat pe teritoriul întreprinderii. Directorul era în legitimă apărare (VIDEO)

02 feb, 19:04 //

Primele declarații ale avocatului Valerian Mânzat după ce a fost arestat. Detalii CNA despre perchezițiile efectuate (VIDEO)

15 feb, 15:30 //

Veaceslav Platon a fost adus în scaun cu rotile la ședința de judecată. Medicul susține că este vorba despre simulare – FOTO, VIDEO

30 ian, 14:02 //

SIS: Ana Ursachi ar fi divulgat informații ce constituie secret de stat! Noi imagini VIDEO cu camera ascunsă, filmate de avocată