Logo Realitatea.md

Jizdan, despre polițistul ucis de un șofer beat la Coșnița: ”Rămâne o problemă, conducătorii auto încă nu s-au maturizat suficient” (VIDEO)

04 Februarie 2018, 21:00 // Societate

Problema șoferilor care urcă la volan fiind în stare de ebrietate rămâne a fi una gravă și actuală. În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne urmează să vină cu soluții concrete pentru stopa acest fenomen și a preveni consecințele ulterioare. Despre aceasta a vorbit ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, la emisiunea ”REPLICA” de la postul de televiziune Prime.  

Embed:

În cadrul emisiunii, s-a discutat despre tragicul accident care a avut loc în satul Coșnița, raionul Dubăsari, unde un tânăr polițist a fost lovit mortal de o mașină, condusă de un șofer de 21 de ani, care se afla în stare de ebrietate.

”Alcooltestul a arătat că șoferul se afla în stare de ebrietate și este o problemă pe care noi încă nu am rezolvat-o în țara noastră sau cred că șoferii nu s-au maturizat suficient ca să înțeleagă ei înșiși că își pun propria viață în pericol, o pun și a altora. Cazul tragic în care a decedat un colaborator de poliție, angajat în anul 2016, a nenorocit mai multe familii, inclusiv și a celui care se afla beat la volan. Se pare că moldovenii se deprind mai greu la respectarea legii... să ne aducem cât timp a durat ca să învățăm șoferii noștri să-și pună centura de siguranță, iar asta nu pentru a-i convinge că așa vrea poliția, dar pentru binele lor. Cazuri tragice a avut multe și putem aduce multiple exemple, doar că determinarea noastră este că avem cerințe mari. Ați văzut ședințele pe care le avem cu mai mulți factori de decizie, pentru a veni cu acțiuni concrete de a combate consumul de alcool la volan”, a declarat Jizdan.

Ministrul a ținut să precizeze faptul că în acest context, au loc discuții privind înăsprirea legislației și aplicarea unei pedepse mai dure pentru conducătorii auto care provoacă accidente rutiere grave sau care urcă în stare de ebrietate la volan.

”Desigur că atunci când declarăm că întreprindem ceva, dar rezultatele sunt care sunt, ceva nu merge, cineva calcă cu stângul. De mai multe ori am spus, că noi cu șoferii o să luptăm, dar nu sunt rezultatele pe care eu le aștept personal. Probabil cineva din această linie – polițiștii, medicii, anchetatorii sau justiția – nu-și face meseria până la urmă. Desigur că avem persoane nepedepsite și din acest motiv, se ajunge la încălcarea repetată a legislației în vigoareNoi suntem determinați să mergem până la capăt. Am avut discuții și cu colegii din Justiție, au fost și propuneri de a înăspri legislația, de ex. de a confisca automobilele celor care au provocat accidente rutiere sau au fost prinși în stare de ebrietate. Este tragic ce se întâmplă în țara noastră, de aceea vom veni cu soluții concrete”, a adăugat Alexandru Jizdan.

Realitatea.md amintește că tragedia de la Coșnița a avut loc în data de 3 februarie curent. Un angajat în vârstă de 28 de ani, din cadrul Secției Securitate publică a Inspectoratului de Poliție Dubăsari, care se afla în afara programului de muncă, a decedat după ce a fost tamponat de automobil.

Oamenii legii au iniţiat o anchetă şi urmează să stabilească toate circumstanţele în care s-a produs accidentul.  

CITEȘTE ȘI:

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

Încă o tragedie la Coșnița! După decesul polițistului lovit de un BMW, o fată de 18 ani și-a pus capăt zilelor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 0.0000%
USD USD 16.6631 0.0000%
RUB RUB 0.2622 0.0000%
RON RON 4.1508 0.0000%
UAH UAH 0.6307 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile