Logo Realitatea.md

Jizdan s-a văzut cu adjunctul ministrului de Interne de la Minsk: „Suntem gata să preluăm bunele practici”

01 Noiembrie 2018, 10:33 // Societate

În cadrul vizitei Delegației Guvernului Republicii Moldova, condusă de preierul Pavel Filip, la Minsk, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, împreună cu șeful IGSU și Președintele Asociației de veterani au avut o întrevedere bilaterală cu primul adjunct al ministrului de Interne de la Minsk, Ivan Podgurschii și alți conducători din Ministerul de Interne al Republicii Belarus.

Astfel, oficialii au discutat despre cooperarea celor două Ministere, în domenii precum: combaterea traficului de persoane, lupta cu criminalitatea, prevenirea situațiilor de risc și alte subiecte, și au stabilit un dialog care va contribui la extinderea relațiilor de colaborare și inițierea unor proiecte noi.

Ministrul Alexandru Jizdan a comunicat delegației Ministerului de Interne de la Minsk despre activitatea instituției pe care o conduce, realizări și necesități. Totodată, oficialul și-a exprimat deschiderea pentru preluarea bunelor practici, în special pe linia activității veteranilor, dar și din domeniul de aplicare a legii și a situațiilor de urgență. 

”Suntem interesați să identificăm împreună perspectivele şi priorităţile colaborării între instituţiilor de profil ale ambelor state. Fiecare partener pe care îl avem este un ajutor pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului, iar fiecare colaborare externă eficientă, între instituțiile de aplicare a legii, este o contribuție enormă la asigurarea securității în lume, nu doar acasă. Noi suntem gata să preluăm bunele practici, dar și să oferim suport, împărtășind experiența pe care o avem”, a spus ministrul de Interne din Republica Moldova.

La rândul său, primul adjunct al internelor de la Minsk a menționat că, Ministerele afacerilor interne ale celor două țări au poziții similare cu privire la problemele internaționale majore, iar responsabilii de gestionarea acestui domeniu sunt pregătiți să contribuie la îmbunătățirea cooperării cu partenerii din Moldova. 

”Belarus apreciază în mod deosebit relațiile prietenești cu Moldova, un partener de încredere. Relațiile bune dintre cele două state, nu pot decât să consolideze parteneriatul, contribuind la o creștere semnificativă a cooperării”, a spus Ivan Podgurschii.

Menționăm că, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie curent, Delegația condusă de prim-ministrul Pavel Filip se află într-o vizită de lucru în Republica Belarus, cu ocazia participării la reuniunea Grupului de bază al Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen.

Citeste tot despre: Alexandru Jizdan, MAI, Minsk
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile