Logo Realitatea.md

Judecătorul ucrainean, prins cu mita în borcan, încă nu a fost extrădat din Moldova. Ședințele de judecată se tot amână! (FOTO, VIDEO)

22 Septembrie 2017, 12:19 // Societate

Din primăvară se tot amână ședințele de judecată în care urmează să fie examinată extrădarea judecătorului ucrainean, Nikolai Chaus, reținut la Chișinău pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Ședința de astăzi, 22 septembrie, nu a fost o excepție! Judecătorul Andrei Niculcea a anunțat că aceasta a fost amânată din nou și fixată pentru luna octombrie fără a oferi multe explicații, grefiera sa arătându-se nemulțumită de faptul că jurnaliștii au intrat cu camerele video în sala de judecată.

Solicitat de Realitatea.md, avocatul Iulian Balan a declarat că încă nu ar fi venit un răspuns de la Președinție cu referire la cererea depusă de Chaus.

Anterior, consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a explicat că acesta a cerut acordarea azilului politic, cererea sa urmând să fie examinată în luna septembrie în cadrul Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic.

Judecătorul ucrainean a fost prezent, astăzi, pe holurile Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Acesta se află în continuare în arest la domiciliu într-un apartament cu chirie, după ce instanța moldovenească a eliberat o decizie pe data de 25 aprilie.

În Ucraina, Chaus este învinuit că ar fi primit o mită generoasă pentru a lua o decizie în favoare unei persoane acuzate de vânzarea drogurilor. Acesta a ascuns banii în borcane pe care le-a îngropat în grădina din fața casei. Chiar dacă a fost prins în flagrant delict, magistratul nu a putut fi arestat pentru că Rada Supremă a Ucrainei nu a permis acest lucru. Ulterior, el a fost anunțat în căutare internațională și reținut în Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5039 0.0000%
USD USD 17.3387 0.0000%
RUB RUB 0.3011 0.0000%
RON RON 4.4644 0.0000%
UAH UAH 0.6544 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile