Logo Realitatea.md

Judecătorul ucrainean, prins cu mita în borcan, încă nu a fost extrădat din Moldova. Ședințele de judecată se tot amână! (FOTO, VIDEO)

22 Septembrie 2017, 12:19 // Societate

Din primăvară se tot amână ședințele de judecată în care urmează să fie examinată extrădarea judecătorului ucrainean, Nikolai Chaus, reținut la Chișinău pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Ședința de astăzi, 22 septembrie, nu a fost o excepție! Judecătorul Andrei Niculcea a anunțat că aceasta a fost amânată din nou și fixată pentru luna octombrie fără a oferi multe explicații, grefiera sa arătându-se nemulțumită de faptul că jurnaliștii au intrat cu camerele video în sala de judecată.

Solicitat de Realitatea.md, avocatul Iulian Balan a declarat că încă nu ar fi venit un răspuns de la Președinție cu referire la cererea depusă de Chaus.

Anterior, consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a explicat că acesta a cerut acordarea azilului politic, cererea sa urmând să fie examinată în luna septembrie în cadrul Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic.

Judecătorul ucrainean a fost prezent, astăzi, pe holurile Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Acesta se află în continuare în arest la domiciliu într-un apartament cu chirie, după ce instanța moldovenească a eliberat o decizie pe data de 25 aprilie.

În Ucraina, Chaus este învinuit că ar fi primit o mită generoasă pentru a lua o decizie în favoare unei persoane acuzate de vânzarea drogurilor. Acesta a ascuns banii în borcane pe care le-a îngropat în grădina din fața casei. Chiar dacă a fost prins în flagrant delict, magistratul nu a putut fi arestat pentru că Rada Supremă a Ucrainei nu a permis acest lucru. Ulterior, el a fost anunțat în căutare internațională și reținut în Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)