Logo Realitatea.md

Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

22 Ianuarie 2018, 10:23 // Politica

Într-un reportaj despre Republica Moldova, realizat recent, jurnalista rusă de la postul de televiziune „NTV”, Irada Zeynalova, a descris situația politică și socială din țară. Asta după ce Parlamentul a aprobat modificările Codului Audiovizualului privind interzicerea propagandei ruse.

Foto: Facebook

 Astfel, aceasta a declarat că Moldova este o țară a copiilor părăsiți din motiv că practic întreaga societate e plecată la muncă în Rusia și Uniunea Europeană. „Cu toate acestea guvernarea încearcă cu orice preț să înlăture tot ce ține de Federația Rusă”, se arată în reportaj.

Totodată, jurnalista rusă, care a fost acum câteva zile oprită pe Aeroportul din Chișinău și care exprima nemulțumire la adresa poliției de frontieră, a vorbit „înfierbântat” despre faptul că în Republica Moldova deja ani la rând se produc fărădelegi, despre ignorarea Federației Ruse și așteptarea zădarnică a banilor din partea Uniunii Europene, despre copii părăsiți și țara fără viitor. 

Realitatea.md amintește că ieri a fost publicat interviul Iradei Zeynalova realizat cu Igor Dodon, unde președintele a vorbit despre prietenia cu Federația Rusă, momente istorice și critica la adresa guvernării. 

De menționat că jurnalista rusă a fost întoarsă pe 16 ianuarie de pe Aeroportul Internațional din Chișinău. Aceasta venea în Republica Moldova la invitația președintelui țării Igor Dodon.

Reportajul realizat de jurnalista rusă, ce descrie situația din Republica Moldova, poate fi vizionat mai jos: 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile