Logo Realitatea.md

Klaus Iohannis comentează scandalul cu privire la teza de doctor a șefei DNA: „Cine a plagiat, trebuie să plece!”

03 Octombrie 2016, 22:45 // În lume

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat, aflat în vizită la Universitatea din Timișoara, că persoanele care au plagiat trebuie să plece din sistem, cu referire la acuzațiile privind falsificarea tezei de doctor a șefei DNA, Laura Cotruță Kovesi. În același timp, șeful statului român a specificat potrivit Agerpres.ro, că cine a fost acuzat de plagiat pe nedrept, trebuie să beneficieze de urgență de refacerea bunului nume.

„Această chestiune trebuie lămurită de specialiști atunci când există o solicitare în acest sens. Pentru ceea ce se va întâmpla, este simplu, am spus acest lucru și azi în alocuțiunea mea. Dacă o persoană publică a plagiat, trebuie să depășim situația și persoana respectivă trebuie să plece din funcția publică, ca și un profesor universitar, dacă se găsește că a plagiat, trebuie să plece de acolo”, a spus Klaus Iohannis, potrivit sursei. 

„Cine a plagiat, pleacă. Am discutat cu studenții și mi-au spus că plagiatul nu este problema cea mai mare a sistemului universitar. Plagiatul este o problemă mare a societății pentru că este o formă de hoție și dacă vrem să construim o societate mai bună cu o politică mai curată, mai transparentă, atunci trebuie să fim foarte intransigenți. Cine a plagiat, pleacă”, a accentuat președintele României.

Menționăm că la data de 27 septebrie, deputatul român, Sebastian Ghiţă a mers la Parchetul General și a depus un autodenunț în prin care susţine că are probe care dovedesc că teza de doctorat a procuroarei şef a DNA este un plagiat.

Două zile mai târziu, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au pornit urmărire penală în baza autodenunțului deputatului Sebastian Ghiță.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile