Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Krasnoselski, despre reacția Chișinăului privind vizita delegației transnistrene la Oxford. "Sunt deranjați că am început a fi ascultați"

19 Iunie 2017, 13:41 // Politica

Vizita de săptămâna trecută, în Marea Britanie, a așa-zisului președinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a stârnit un val de reacții. Ieri, Krasnoselski a susținut o conferință de presă, unde a făcut totalurile vizitei delegației transnistrene și a comentat reacția Chișinăului privind deplasarea separatiștilor la Oxford.


Foto: novostipmr.com

După ce sâmbătă, Ambasada Marii Britanii la Chișinău a dezmințit caracterul oficial al vizitei delegației de la Tiraspol, menționând că a fost una privată, liderul separatist a declarat duminică deplasarea a avut loc ca urmare a unei invitații primite de la Oxford cu mai bine de două luni în urmă. 

Vadim Krasnoselski a declarat că la Oxford a ținut o prelegere pe tema istoriei formării statalității Transnistriei, relațiilor moderne dintre Chișinău și Tiraspol și toți participanții la procesul de negocieri în formatul 5+2, în fața unui public format din studenți și profesori de la Oxford.

De asemenea, delegația transnistreană a avut o întrevedere cu directorul pe relații cu Europa de Est și Asia Centrală, Nicola Pollitt. 

Reacția Chișinăului privind vizita în Marea Britanie, Krasnoselski a catalogat-o drept "negativă" și previzibilă. Liderul separatist a declarat că Moldovei îi este comod ca Transnistria să se afle într-un vid de informații.

"Colegii de la Chișinău sunt deranjați că noi am început a fi ascultați. Mă întâlnesc cu diplomați străini, suntem ascultați. Ei pot să nu fie de acord cu noi, însă înțeleg că avem dreptate și poziția noastră e una corectă. Vor să ne înconjoare cu un vacuum informațional și să nu ni se ofere dreptul de a ieși dincolo de hotarele Transnistriei", a declarat Krasnoselski.

Președintele nerecunoscut al Transnistriei, Vadim Kransnoselski a efectuat vineri o vizită la Ministerul Afacerilor de Externe de la Londra. Delegația condusă de Krasnoselski, din care au făcut parte premierul nerecunoscut al regiunii, Alexandr Martînov și așa-numitul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, a avut o întrevedere cu directorul pe relații cu Europa de Est și Asia Centrală, Nicola Pollitt. Deși într-un comunicat de presă publicat de președinție pe 16 iunie, se menționează că vizită a fost una de lucru, Ambasada Marii Britanii la Chișinău a dezmințit caracterul oficial al acesteia, menționând că a fost una privată

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

18 aug, 17:07 //

Foto: politia.md Cu automobile și case de lux! Șapte persoane, REȚINUTE pentru evaziune fiscală şi spălare de bani (FOTO, VIDEO)

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)

17 aug, 15:58 //

La pământ, mâinile întinse! Poliția Capitalei și cei de la „Fulger” fac regulă în municipiu (VIDEO)