Logo Realitatea.md

Krasnoselski, despre reacția Chișinăului privind vizita delegației transnistrene la Oxford. "Sunt deranjați că am început a fi ascultați"

19 Iunie 2017, 13:41 // Politica

Vizita de săptămâna trecută, în Marea Britanie, a așa-zisului președinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a stârnit un val de reacții. Ieri, Krasnoselski a susținut o conferință de presă, unde a făcut totalurile vizitei delegației transnistrene și a comentat reacția Chișinăului privind deplasarea separatiștilor la Oxford.


Foto: novostipmr.com

După ce sâmbătă, Ambasada Marii Britanii la Chișinău a dezmințit caracterul oficial al vizitei delegației de la Tiraspol, menționând că a fost una privată, liderul separatist a declarat duminică deplasarea a avut loc ca urmare a unei invitații primite de la Oxford cu mai bine de două luni în urmă. 

Vadim Krasnoselski a declarat că la Oxford a ținut o prelegere pe tema istoriei formării statalității Transnistriei, relațiilor moderne dintre Chișinău și Tiraspol și toți participanții la procesul de negocieri în formatul 5+2, în fața unui public format din studenți și profesori de la Oxford.

De asemenea, delegația transnistreană a avut o întrevedere cu directorul pe relații cu Europa de Est și Asia Centrală, Nicola Pollitt. 

Reacția Chișinăului privind vizita în Marea Britanie, Krasnoselski a catalogat-o drept "negativă" și previzibilă. Liderul separatist a declarat că Moldovei îi este comod ca Transnistria să se afle într-un vid de informații.

"Colegii de la Chișinău sunt deranjați că noi am început a fi ascultați. Mă întâlnesc cu diplomați străini, suntem ascultați. Ei pot să nu fie de acord cu noi, însă înțeleg că avem dreptate și poziția noastră e una corectă. Vor să ne înconjoare cu un vacuum informațional și să nu ni se ofere dreptul de a ieși dincolo de hotarele Transnistriei", a declarat Krasnoselski.

Președintele nerecunoscut al Transnistriei, Vadim Kransnoselski a efectuat vineri o vizită la Ministerul Afacerilor de Externe de la Londra. Delegația condusă de Krasnoselski, din care au făcut parte premierul nerecunoscut al regiunii, Alexandr Martînov și așa-numitul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, a avut o întrevedere cu directorul pe relații cu Europa de Est și Asia Centrală, Nicola Pollitt. Deși într-un comunicat de presă publicat de președinție pe 16 iunie, se menționează că vizită a fost una de lucru, Ambasada Marii Britanii la Chișinău a dezmințit caracterul oficial al acesteia, menționând că a fost una privată

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)