Logo Realitatea.md

Krasnoselski nu se mai poate abține! A zis tot ce crede despre Dodon: „Pentru ce să amăgești? Va provoca război!”

28 Decembrie 2017, 22:05 // Politica

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a comentat declarațiile făcute de către președintele Republicii Moldova Igor Dodon privind regiunea transnistreană și promisiunile pe care le-a făcut acesta. Așa-numitul președinte din stânga Nistrului a vorbit despre intalarea punctelor de control comun cu Ucraina, menționând că vorbind despre un stat integru, Dodon va provoca o catastrofă care va aduce și război. 

Foto: president.gospmr.org

„Țin să menționez că inițiativa de a instala aceste posturi a fost susținută de președintele Dodon, declarând că un stat- reprezintă o frontieră. Nu există un stat unificat. Pentru ce să inventezi și să te amăgești? În plus, Dodon a spus că el și Guvernul și Parlamentul au o poziție consolidată comună cu privire la Transnistria. Această poziție vizează distrugerea statalității transnistrene, împărțirea proprietății, retragerea trupelor rusești. Care este de fapt poziția lor consolidată - să arunce de aici Federația Rusă prin niște sloganuri despre un statut neutru. În spatele cuvintelor frumoase despre unitate se ascunde o catastrofă. După aceasta va exista tensiune și va urma război. Anume pacificatorii păstrează pacea pe pământul nostru pașnic. Păi unde atunci sunt pozițiile lui pro-ruse?”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Totodată, acesta i-a sfătuit lui Igor Dodon să se abțină de la comentarii denigratoare la adresa locuitorilor și guvernării din stânga Nistrului, menționând astfel de declarații răsună tot mai des în ultimul timp.  

Krasnoselski a comentat și declarația lui Dodon, care subliniat că Tiraspolul așteaptă bani din partea Federației Ruse. 

„Relația noastră cu Federația Rusă este una multidimensională. Aceasta reprezintă o cooperare militară de menținere a păcii și relații politice sub forma unui proces de negociere. Este o relație culturală și umanitară. Și doar apoi vorbim despre interacțiunea financiară. Mereu discutăm acțiunile de creditare”, a menționat liderul nerecunoscutei regiuni.

Acesta a criticat tăcerea lui Igor Dodon privind tranșele financiare pe care le primește Republica Moldova din partea Uniunii Europene: „În loc să comenteze banii care vin în regiunea transnistreană din partea Rusiei, mai bine ar număra banii ce îi primește Moldova din partea UE. Dar el tace! Noi cerem ajutor de la partenerul nostru strategic. Și nimeni nu are dreptul să ne înjosească și să declare că în Transnistria se cheltuie degeaba banii rusești. Prin urmare, dacă Igor Dodon dorește să desfășoare un dialog normal cu Transnistria, îl sfătuiesc să lase insultele la adresa oamenilor, elitei și președintelui Transnistriei. Nu avem nevoie de mediatori în relațiile cu Rusia”. 

Realitatea.md menționează că Relația dintre președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, în urma învestirii acestora în funcție, s-a arătat a fi una foarte controversată. Cei doi lideri și-au demonstrat inițial o imagine a relației de prietenie, după care și-au schimbat brusc atitudinea, răcind această relație „armonioasă” printr-o mulțime de declarații tăioase făcute în lipsa unor motive considerabile. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 0.0000%
USD USD 16.9702 0.0000%
RUB RUB 0.2588 0.0000%
RON RON 4.1895 0.0000%
UAH UAH 0.6052 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile