Logo Realitatea.md

Kroll va veni la Chișinău în luna iulie! Experții vor confirma strategia de recuperare a banilor furați (VIDEO)

16 Iunie 2017, 16:39 // Economie

O echipă Kroll va aveni la Chișinău la începutul lunii iulie, pentru a confirma o strategie de recuperare a banilor recomandată anterior. Această strategie prevede atribuirea rolurilor agențiilor de stat și organelor de drept, pentru a începe procedurile de recuperare. Declarația a fost făcută de Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, de la Moldova 1. 

Embed:

„Așteptăm să vină echipa Kroll la începutul lui iulie pentru a putea confirma această strategie de recuperare, dar și să atribuim agențiilor de stat sau organelor de drept rolul pentru a începe procedurile de recuperare. Nu toate lucrurile pot fi făcute de BNM, mai mult, nici nu intră în misiunea noastră.

Pentru toți partenerii străini am oferit ocazia să se întâlnească cu echipele Kroll. Eu personal am făcut deplasarea la Bruxelles, pentru a se întâlni cu reprezentanții Comisiei Europene, ei s-au întâlnit cu Delegația, cu Ambasadele, cu Fondul Monetar Internațional, cu Banca Mondială, cu Comitetul Parlamentar.  Am oferit posibilitatea de a se întâlni cu echipele Kroll pentru a avea mai multe informații. Din câte înțeleg, la începutul lui iulie când va veni Kroll la Chișinău este prevăzută și o întâlnire cu Delegația Europeană. Din partea Băncii Naționale, în calitate de contractant, am dat instrucțiuni celor de la Kroll să se întâlnească cu toate părțile care aveau îngrijorări sau întrebări legitime, inclusiv cu organele de drept. Ei s-au întâlnit cu CNA, cu Procuratura, precum și Procuratura Anticorupție. Când a fost nevoie am organizat aceste întâlniri și am dat dovadă de transparență totală pentru  toate persoanele interesate”, a menționat Sergiu Cioclea.

Totodată, șeful BNM susține că cei de la Kroll nu recomandă autorităților de la Chișinău să dea detalii sau să publice informații din raport, întrucât riscăm ca banii ce ar trebui recuperați, riscă să se evapore.

Citește tot articolul pe Bani.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1321 -0.6117%
USD USD 16.4862 0.1123%
RUB RUB 0.2676 -0.1865%
RON RON 4.3263 -0.4899%
UAH UAH 0.6297 0.1113%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile