Logo Realitatea.md

La scurt timp după învestire, noul ministru de Externe de la Chișinău a fost invitat la București

10 Ianuarie 2018, 17:00 // Actualitate

Ministrul Afacerilor Externe din România, Teodor Meleșcanu, a avut miercuri o convorbire telefonică cu omologul său de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, cu prilejul învestirii în funcție.

Șeful diplomației București l-a felicitat pe omologul său și i-a urat succes în îndeplinirea mandatului.

Cu această ocazie, Teodor Meleșcanu a „reiterat sprijinul constant și susținut al României pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova și a evidențiat necesitatea intensificării procesului de reforme în acest scop”, se menționează într-un comunicat de presă al MAE.

De asemenea, ministrul Teodor Meleșcanu i-a adresat invitația ministrului Tudor Ulianovschi de a efectua o vizită în România, pe care acesta a acceptat-o, informează InfoPrut. 

În calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Parlamentului de la Chișinău Andrian Candu a semnat miercuri decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip.

Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speaker-ului, după ce președintele Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv. 

CITEȘTE ȘI:

Noua formulă guvernamentală, în acțiune: Primele declarații ale noilor membri în Guvernul Filip (FOTO)

Ceremonia de învestire în funcție a celor șapte noi membri ai Guvernului Filip, în câteva imagini: Emoții și momente importante (GALERIE FOTO)

De astăzi, avem noi miniștri în Guvern. Candu a semnat decretele de numire în funcție (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7699 0.6414%
USD USD 16.7372 0.3784%
RUB RUB 0.2727 1.7158%
RON RON 4.2756 0.8111%
UAH UAH 0.6425 0.7369%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile