Logo Realitatea.md

La Taraclia a fost deschisă o reprezentanță a agenției bulgare de știri. Dodon și Iotova au participat la inaugurare (FOTO)

05 Octombrie 2017, 17:45 // Societate

Președintele țării, Igor Dodon, împreună cu vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova au participat astăzi la deschiderea unui centru de presă al agenției bulgare de știri BTA, la Taraclia. 

Într-o postare pe Facebook, președintele a scris că: „Împreună cu vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova, care se află în Moldova la invitația mea personală, am efectuat o vizită în raionul Taraclia – regiune de locuire compactă a etnicilor bulgari în Moldova. Am avut de asemenea, o întrevedere cu administraţia oraşului şi a raionului Taraclia. Am participat la inaugurarea reprezentanței Agenţiei naționale de știri din Bulgaria (BTA). Este un pas de importanţă majoră pentru dezvoltarea relaţiilor informaţionale şi culturale moldo-bulgare”.

Șeful statului consideră că este foarte important păstrarea raionului Taraclia ca o „patrie mică” unică pentru bulgarii din Moldova. „Susţin adoptarea Legii cu privire la statutul special etnocultural al raionului Taraclia, care a fost votată de Parlament în prima lectură, în anul 2016. Adoptarea acestei legi a fost o dovadă a triumfului principiilor multiculturalismului și a toleranţei interetnice. Puterea poporului nostru constă în diversitatea noastră etnică şi îmbogăţirea reciprocă a culturilor”, scrie Dodon pe pagina sa.

Președintele țării noastre a mai avut ieri o întrevedere la Chișinău cu vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova, unde au discutat despre etnicii bulgari din țara noastră.  

CITEȘTE ȘI: 

Dodon i-a promis vicepreședintelui Bulgariei un loc în Parlament pentru reprezentantul Taracliei: „Va fi circumscripție separată!” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)