Logo Realitatea.md

La Taraclia a fost deschisă o reprezentanță a agenției bulgare de știri. Dodon și Iotova au participat la inaugurare (FOTO)

05 Octombrie 2017, 17:45 // Societate

Președintele țării, Igor Dodon, împreună cu vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova au participat astăzi la deschiderea unui centru de presă al agenției bulgare de știri BTA, la Taraclia. 

Într-o postare pe Facebook, președintele a scris că: „Împreună cu vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova, care se află în Moldova la invitația mea personală, am efectuat o vizită în raionul Taraclia – regiune de locuire compactă a etnicilor bulgari în Moldova. Am avut de asemenea, o întrevedere cu administraţia oraşului şi a raionului Taraclia. Am participat la inaugurarea reprezentanței Agenţiei naționale de știri din Bulgaria (BTA). Este un pas de importanţă majoră pentru dezvoltarea relaţiilor informaţionale şi culturale moldo-bulgare”.

Șeful statului consideră că este foarte important păstrarea raionului Taraclia ca o „patrie mică” unică pentru bulgarii din Moldova. „Susţin adoptarea Legii cu privire la statutul special etnocultural al raionului Taraclia, care a fost votată de Parlament în prima lectură, în anul 2016. Adoptarea acestei legi a fost o dovadă a triumfului principiilor multiculturalismului și a toleranţei interetnice. Puterea poporului nostru constă în diversitatea noastră etnică şi îmbogăţirea reciprocă a culturilor”, scrie Dodon pe pagina sa.

Președintele țării noastre a mai avut ieri o întrevedere la Chișinău cu vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova, unde au discutat despre etnicii bulgari din țara noastră.  

CITEȘTE ȘI: 

Dodon i-a promis vicepreședintelui Bulgariei un loc în Parlament pentru reprezentantul Taracliei: „Va fi circumscripție separată!” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4576 -0.2258%
USD USD 17.3288 -0.0571%
RUB RUB 0.3011 0.0000%
RON RON 4.4492 -0.3405%
UAH UAH 0.6528 -0.2445%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile