Logo Realitatea.md

La UTM au fost create 3 săli de studii cu infrastructură atrăgătoare, după modelul unei Universități din Danemarca

25 Octombrie 2017, 09:42 // Societate

La Universitatea Tehnică din Moldova au fost create trei săli de studiu de tip PNL (Problem Based Learning) cu infrastructură atrăgătoare pentru studenți. Sălile vor fi utilizate pentru realizarea noului program de studii „Ingineria Software”, care a debutat în acest an la FCIM – un program structurat în baza abordării PBL, după modelul de predare-învățare al Universităţii Aalborg din Danemarca. 

Foto simbol

Potrivit reprezentanților UTM, sălile au acces la surse moderne de învățare, internet, care se încadrează perfect în atmosfera noii metodologii de predare-învățare implementate inclusiv la Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică (FCIM).

Scopul programului este de a atinge un nivel cât mai înalt de angajare a studenților în câmpul muncii. 

„Implementarea Proiectului presupune reproiectarea a 6 programe de studii, bazate pe conceptul PBL sau alte metode noi de predare-învățare încadrate parțial sau integral în programul de studii. Filosofia PBL presupune schimbarea culturii pedagogice, un raport mai avansat spre partea practică de învățare, lucrul în echipă, transmiterea cunoștințelor de la profesor către studenți, încurajându-i să lucreze în mod independent și constructiv, să se implice activ la identificarea problemelor, găsirea răspunsurilor, folosind personalul academic pe post de mentori și supervizori. Lucrul în echipe bine proiectate ajută tinerii să devină buni colaboratori, lideri, dezvoltându-le abilități de a asculta și a pune întrebări, de a ajunge la un compromis în vederea atingerii obiectivului. Învățarea bazată pe probleme nu este cum să memorezi, ci cum să aplici, să explorezi din diverse perspective, să colectezi date și să sintetizezi soluția, care nu întotdeauna este unica corectă, dezvoltându-le gândirea critică și creativitatea”, se menționează într-un comunicat al UTM.

Sălile au fost echipate cu suportul Uniunii Europene, în cadrul proiectului ERASMUS+ „Introducerea învățării bazate pe probleme în Moldova: pentru sporirea competitivității și sporirea șanselor de angajare a acestora” (PBLMD).

Citeste tot despre: PNL, program de studii, săli de studii, UTM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile