Logo Realitatea.md

Leahu face lumină în cazul autorizației de tăiere Pomului de Crăciun. „Bradul se afla pe un teritoriu privat, iar permisiune trebuie doar dacă copacii sunt în spații publice”

04 Decembrie 2017, 15:55 // Societate

Autoritățile municipale nu au avut autorizație pentru tăierea bradului de Crăciun din curtea fostei grădinițe, deoarece acesta se afla pe un teren privat, iar conform legii nu este necesară o autorizație în acest sens. Despre aceasta ne-a comunicat șeful adjunct al întreprinderii municipale, Galina Leahu.

„Conform legii autorizațiile se emit doar în cazul în care copacii, care urmează să fie defrișați sunt în spațiul public. În cazul dat bradul se afla pe teritoriu privat, prin urmare nu a fost nevoie de o asemenea autorizație”, a explicat Leahu.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Chișinău, Vadim Brânzaniuc, a menționat că nu comentează acest lucru, deoarece, primarul interimar Silvia Radu, a făcut declarații în acest sens, în cadrul ședinței operative de astăzi. Cu toate acestea, Radu a menționat că de toate procedurile la acest capitol s-a ocupat Spații Verzi, fără a oferi un răspuns plauzibil.

În timpul unei conferințe de presă de astăzi, vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a adus învinuiri primarului interimar, Silvia Radu, că bradul a fost defrișat ilegal fără a deține autorizație de la Inspectoratul Ecologic de Stat. „Insist că al doilea brad a fost tăiat fără autorizație și fără a plăti pentru daunele aduse mediului. Nu poate fi considerat un brad al Chișinăului, este un brad oligarhic. Locuitorii capitalei și replublicii trebuie să se gândească bine dacă trebuie să vină sau nu la inaugurare sau nu”, a afirmat Munteanu.

Citeste tot despre: autorizație, brad, Leahu, Munteanu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile