Logo Realitatea.md

Leancă: Nu putem pretinde că situaţia BEM este imaculată. Sunt extrem de preocupat!

09 Octombrie 2014, 23:05 // Economie

Premierul Iurie Leancă se arată preocupat de sitaţia de la Banca de Economii. Acesta declară că a discutat la acest subiect cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi alte instituţii europene şi speră ca, instituţiile responsabile din ţara noastră să investigheze dacă s-au furat sau nu bani de la BEM, cine a furat şi făptaţii să fie sancţionaţi. 

foto: Realitatea.md

"Nu putem spune că suntem într-o situaţie imaculată, sunt extrem de preocupat, nu pretind că situaţia este ideală la BEM, dacă situaţia la bancă era bună statul nu şi-ar fi pierdut calitatea de acţionar majoritar", a declarat Leancă în cadrul emisiunii "PAHOMI" de la Realitatea TV.

Premierul a mai subliniat că problemele BEM se datorează şi managementului defectuos care a fost la conducerea băncii, nu doar din 2009, dar şi anterior. "Există mai multe dosare şi dacă există probe suficiente că acest management defectuos a fost incorect, chiar fraudulos, sper că chiar în săptămâna următoare să se pronunţe. Din cauza acelui management statul a pierdut controlul asupra Băncii de Economii", a mai adăugat Iurie Leancă. 

Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat şi anterior că a discutat cu intituţiile responsabile de investigarea cazului BEM şi le-a cerut să-şi facă lucrul conform legii, atenţionându-le că viteza contează. 

Realitatea.md aminteşte că președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniţă, a prezentat anterior mai multe scheme frauduloase prin care de la Banca de Economii s-ar fi furat milioane de lei, Potrivit lui Ioniță, banii au fost furați prin intermediul firmelor offshore, iar în aceste scheme ar fi implicat Vlad Filat, liderul PLDM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile