Logo Realitatea.md

Leancă le răspunde fruntașilor PPDA: „De ce nu cer pedepsirea colegilor de alianță, Maia Sandu și Viorel Cibotaru, care au votat pentru emiterea garanțiilor”?

26 Decembrie 2017, 15:52 // Politica

Președintele PPEM, Iurie Leancă, a venit cu o reacție la declarațiile liderilor Platformei DA, care au cerut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă tragerea la răspundere a membrilor Cabinetului de miniștri, care au votat acordarea garanțiilor de stat pentru acoperirea fraudelor bancare.

„Afirmațiile liderilor Platformei DA sunt atât de primitive, încât fac și demersuri selective. Dacă tot spun că acordarea garanțiilor bancare sunt o faptă criminală, de ce nu cer tragerea la răspundere penală a colegilor lor de alianță, Maia Sandu și Viorel Cibotaru, care au votat pentru garanțiile emise de guvern? Dacă au o înțelegere atât de îngustă a unor procese, cum își mai propun să guverneze această țară? Ei, probabil, ar fi lăsat să se prăbușească întreaga economie a țării, 500.000 de cetățeni să-și piardă depunerile, ca mai apoi, așa cum le stă în fire, să dea vina pe alții pentru inacțiunile lor. Altfel, le urez drum bun spre curțile de justiție europene să ceară tragerea la răspundere a celorlalte guverne din Italia, Spania, Marea Britanie, care, de asemenea, au intervenit după același principiu", a declarat Iurie Leancă.

Realitatea.md amintește că astăzi, PPDA, a venit cu o declarație prin care îndeamnă „procurorii onești să inițieze urmărire penală pe marginea elaborării și aprobării Hotărârii Guvernului nr. 938 din 7 noiembrie 2014, care a facilitat devalizarea sistemului bancar, cu tragerea la răspundere a lui Andrian Candu, Iurie Leancă, Dorin Drăguțan, Anatol Arapu și Oleg Efrim în calitate de persoane care au promovat și au contrasemnat acest act normativ și a funcționarilor Băncii Naționale, CNA și SIS, responsabili pentru supravegherea activității băncilor și securitatea economică pe parcursul anului 2014.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5890 0.2097%
USD USD 17.0250 0.3229%
RUB RUB 0.2611 0.8887%
RON RON 4.1973 0.1862%
UAH UAH 0.6065 0.2148%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile